מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מרשמלו ביתי

6 שעות / קל / 6 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

  • 10 גרם ג׳לטין
  • רבע כוס מים לג׳לטין (65 גרם)
  • 250 גרם סוכר (כוס ורבע)
  • שליש כוס מים לסוכר (80 גרם)
  • כפית מחית וניל
  • אופציונלי: כף ריבת תות

אבקה לקימוח:

  • רבע כוס קורנפלור
  • רבע כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים ג׳לטין ומים ונותנים לזה לעמוד במשך 30 דקות עד שהג׳לטין סופח את כל המים וזה הופך למוצק.
  2. בינתיים מכינים דברים להמשך:
  3. מערבבים קורנפלור ואבקת סוכר ונניח בצד. זה ישמש אותנו לפיזור על המרשמלו.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  5. מוזגים מים וסוכר לקלחת ומביאים לרתיחה.
  6. מרגע שכל הסוכר נמס במים, ממשיכים לבשל במשך עוד 2 דקות ומסירים מהאש.
  7. מוזגים את סירופ הסוכר על הג׳לטין.
  8. מקציפים את הנוזל, ותוך כדי הוא מתקרר ומתייצב, והופך לקצף לבן.
  9. הקצף בשלב הזה מסריח מאוד בגלל הג׳לטין, אבל עכשיו מוסיפים את הוניל וזה הופך להיות ריחני ונעים.
  10. ממשיכים להקציף עד שהקצף הופך להיות סמיך.
  11. בשלב הזה אפשר גם להוסיף את ריבת התות אם רוצים מרשמלו תות.
  12. מוזגים את התערובת לתבנית
  13. מנפים מעל בנדיבות מהאבקה שהכנו
  14. מניחים למרשמלו להתייצב במשך 6 שעות לפחות.
  15. הופכים את התבנית על קרש חיתוך ומסירים את הנייר.
  16. מנפים עוד שכבה של אבקה
  17. חותכים את הריבוע לקוביות
  18. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת האבקה שנותרה ומערבבים היטב עד שכל קוביה מצופה.
  19. סיימנו!