מצרכים
- 10 גרם ג׳לטין
- רבע כוס מים לג׳לטין (65 גרם)
- 250 גרם סוכר (כוס ורבע)
- שליש כוס מים לסוכר (80 גרם)
- כפית מחית וניל
- אופציונלי: כף ריבת תות
אבקה לקימוח:
- רבע כוס קורנפלור
- רבע כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים ג׳לטין ומים ונותנים לזה לעמוד במשך 30 דקות עד שהג׳לטין סופח את כל המים וזה הופך למוצק.
- בינתיים מכינים דברים להמשך:
- מערבבים קורנפלור ואבקת סוכר ונניח בצד. זה ישמש אותנו לפיזור על המרשמלו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- מוזגים מים וסוכר לקלחת ומביאים לרתיחה.
- מרגע שכל הסוכר נמס במים, ממשיכים לבשל במשך עוד 2 דקות ומסירים מהאש.
- מוזגים את סירופ הסוכר על הג׳לטין.
- מקציפים את הנוזל, ותוך כדי הוא מתקרר ומתייצב, והופך לקצף לבן.
- הקצף בשלב הזה מסריח מאוד בגלל הג׳לטין, אבל עכשיו מוסיפים את הוניל וזה הופך להיות ריחני ונעים.
- ממשיכים להקציף עד שהקצף הופך להיות סמיך.
- בשלב הזה אפשר גם להוסיף את ריבת התות אם רוצים מרשמלו תות.
- מוזגים את התערובת לתבנית
- מנפים מעל בנדיבות מהאבקה שהכנו
- מניחים למרשמלו להתייצב במשך 6 שעות לפחות.
- הופכים את התבנית על קרש חיתוך ומסירים את הנייר.
- מנפים עוד שכבה של אבקה
- חותכים את הריבוע לקוביות
- מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת האבקה שנותרה ומערבבים היטב עד שכל קוביה מצופה.
- סיימנו!