סלט מלפפונים אסייתי חריף וטעים הוא סלט רענן ופיקנטי, שמתאים לאוהבי הטעמים העזים והמתובלים. עם רוטב חריף-מתקתק שמדגיש את פריכות המלפפונים. הסלט הזה הוא מנת פתיחה מצוינת לארוחה אסייתית או כתוספת מרעננת לכל ארוחה.
מצרכים לסלט מלפפונים
- 5 מלפפונים בינוניים, קשים וקרים
- כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות סויה בהירה
- כף שמן שומשום
- כף חומץ אורז (אם אין ניתן גם חומץ רגיל)
- כף שמן צ’ילי
- כפית צ’ילי גרוס
- פלפל צ’ילי אדום פרוס
- 2 שיני שום (כתושות)
- שומשום
אופן ההכנה
- חותכים את המלפפונים ליהלומים (חתך אלכסוני, מסובבים קצת את המלפפון ומבצעים עוד חתך אלכסוני
- מכניסים את המלפפונים לתוך שקית, ומוצאים ממנה את האוויר.
- באמצעות מערוך או בקבוק זכוכית ריק (של יין או בירה) דופקים חזק אבל לא בעוצמה גדולה ככה שהמלפפונים נסדקים אבל לא נמעכים.
- מפזרים קצת מעל סוכר, ומערבבים.
- נכניס את כל מרכיבי התיבול מלח, סוכר, סויה בהירה, שמן שומשום, חומץ אורז, שמן צילי, שום קצוץ, פלפל צ’ילי פרוס.
- אם לא אוהבים חריף אפשר לוותר על הצ’ילי.
- מערבבים ומגישים עם עוד צ’ילי פרוס מעל לצבע ושומשום מעל 🙂
אהבתם את סלט המלפפונים שלנו? יש! שתפו אותנו באינסטגרם? אנחנו כבר מחכים לקבל הצצה.
מתעניינין בסלטים נוספים? קבלו את אוסף הסלטים המטורף שלנו