מצרכים
לאומלט:
- 2 ביצים
- רבע כפית מלח
- חופן מוצרלה מגורדת
הגשה:
- חמאה ממוסת
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- עירית קצוצה
אופן ההכנה
- טורפים את הביצים עם המלח ונותנים לזה לעמוד חמש דקות. הביצים הופכות לנוזליות יותר וקלות לעבודה.
- כדי שהאומלט יצא מושלם מכל הכיוונים, צריך להשתמש במחבת שמפזרת חום בצורה אחידה לכל הצדדים.
- השתמשנו במחבת החדשה של נינג׳ה שמוליכה את החום בצורה נהדרת. בנוסף לזה, היא בעלת הטכנולוגיה החדשנית Never Stick שמונעת ממזון להידבק למחבת, מונעת שריטות, ומגיעה עם אחריות של 10 שנים על הציפוי!
- מתיזים מעט שמן זית וברגע שהמחבת פולטת חום, במידה ורוצים להוסיף תוספות כגון בצל פטריות וכדומה. מטגנים אותם מעט בשלב הזה לפני הוספת הביצים.) מוזגים את נוזל הביצים ומקשקשים עד שמתקבלת חביתה מקושקשת חצי עשויה.
- מפזרים במרכז את המוצרלה ואז מקפלים את האומלט עד שמגיע לדופן.
- בעזרת מכות קלות על הידית האומלט מתהפך מעצמו וכך הוא מתבשל מכל הכיוונים בצורה נהדרת.
- אפשר לחוש בעזרת האצבע את מידת הרכות ולפי זה יודעים את מידת העשייה.
- כשהאומלט מוכן במידה הרצויה מוציאים לצלחת ומושחים את האומלט בחמאה מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ועירית.
- תחצו אותו במרכז ותראו איזה מדהים יצא!