מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

אורז סיני מוקפץ

30 דקות / קל / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
אורז סיני מוקפץ של שחר ואורן

מצרכים

לעוף:

  • 300 גרם חזה עוף
  • 50 מ״ל מים
  • כפית קורנפלור
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית סודה לשתייה

להגשה:

  • בצל ירוק
  • בוטנים מרוסקים

אופן ההכנה

  1. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות או קוביות קטנות
  2. מערבבים את המים, קורנפלור, סודה לשתייה וכפית מלח היטב עד להמסה ומוסיפים לעוף, מערבבים ונותנים לעוף לנוח 15 דקות. מחממים שמן בווק ומקפיצים את העוף עד שמתבשל לגמרי, מעבירים לקערה ומניחים בקרבת הווק.
  3. מערבבים את הביצים בקערה ומקשקשים אותם בווק, מעבירים לקערה נפרדת ושומרים בקרבת הווק.
  4. מתחילים להקפיץ את המנה, מחממים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום (טיגון קצר אין צורך בהזהבה) מוסיפים את הירקות העוף והביצים, ומערבבים. (שימו לב הכל צריך לקרות מהר כי אנחנו לא רוצים שהירקות יתבשלו יתר על המידה)
  5. מוסיפים את האורז ומתבלים עם מלח סויה בהירה וסויה כהה. מערבבים עד שהכל נטמע היטב ומכבים את האש.
  6. מוזגים מעט שמן שומשום טהור מעל ומערבבים את האורז קלות.
  7. מגישים עם בצל ירוק ומומלץ להוסיף בוטנים מרוסקים.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות