מצרכים
- 1 ק״ג אורז מוכן (עדיף אורז מאתמול)
- 250-300 גרם ירקות קצוצים
- 4 שיני שום קצוצות דק
- בצל בינוני חתוך לרצועות
- 2 ביצים
- כף סויה בהירה
- כף סויה כהה
- כף מלח
- כף סוכר
לעוף:
- 300 גרם חזה עוף
- 50 מ״ל מים
- כפית קורנפלור
- כפית מלח
- 1/4 כפית סודה לשתייה
להגשה:
- בצל ירוק
- בוטנים מרוסקים
אופן ההכנה
- חותכים את חזה העוף לרצועות דקות או קוביות קטנות
- מערבבים את המים, קורנפלור, סודה לשתייה וכפית מלח היטב עד להמסה ומוסיפים לעוף, מערבבים ונותנים לעוף לנוח 15 דקות. מחממים שמן בווק ומקפיצים את העוף עד שמתבשל לגמרי, מעבירים לקערה ומניחים בקרבת הווק.
- מערבבים את הביצים בקערה ומקשקשים אותם בווק, מעבירים לקערה נפרדת ושומרים בקרבת הווק.
- מתחילים להקפיץ את המנה, מחממים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום (טיגון קצר אין צורך בהזהבה) מוסיפים את הירקות העוף והביצים, ומערבבים. (שימו לב הכל צריך לקרות מהר כי אנחנו לא רוצים שהירקות יתבשלו יתר על המידה)
- מוסיפים את האורז ומתבלים עם מלח סויה בהירה וסויה כהה. מערבבים עד שהכל נטמע היטב ומכבים את האש.
- מוזגים מעט שמן שומשום טהור מעל ומערבבים את האורז קלות.
- מגישים עם בצל ירוק ומומלץ להוסיף בוטנים מרוסקים.