מצרכים
אורז עגול:
- 0.5 קילו (2 כוסת) אורז עגול
- 600 מ”ל מים
ירקות:
- גזר בינוני
- מלפפון בינוני
- בצל ירוק
- 8 פטריות שיטאקי מושרות
- פחית קימצ’י
תיבול:
- כף מחית גוצ’ונ’אנג
- כף סוכר
- 2 כפיות מלח
הגשה:
אופן ההכנה
- מתחילים מלשטוף את האורז בעדינות על מנת לשמור אותו שלם. חשוב לחזור על השטיפה במשך 5 פעמים עד שהמים נשארים יחסית צלולים.
- מעבירים לסיר נונסטיק, מוסיפים 600 מ”ל מים ומבשלים 10 דקות על אש גבוהה, 10 דקות על אש נמוכה ואז מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור למשך עוד 10 דקות.
- חותכים את הירקות לקוביות בגודל אחיד, את הבצל הירוק חותכים לטבעות דקות.
- מחממים מעט שמן בווק ומתחילים מלהקפיץ את הירקות.
- מוסיפים מחית גוצ’ונ’אנג ומקפיצים.
- מוסיפים את האורז, הקימצי והתיבול ומקפיצים עד לאיחוד.
- מעבירים לכלי ומקשטים באצות ושומשום קלוי, אבקת טוגוראשי וביצת עין.
- בתאבון!