עקרונות שחשוב לזכור בעת גלגול סושי:
- לשמור על שכבת אורז דקה, חצי ס”מ.
- לעבוד עם ידיים רטובות, שימו קערת מים בעמדת העבודה.
- אורז מדוייק יעזור לכם לגלגל את הסושי בקלות יותר.
- מתחילים לגלגל כשהאצה נמצאת בתחתית המחצלת.
- מחזיקים את התוכן עם האצבעות כדי שלא יזוז והאגודלים מחזיקים את המחצלת בתחילת הגלגול.
- להדק את הסושי, באמצעות משיכת המחצלת.
- אורז פוגש באורז, כלומר כאשר מגלגלים האורז בתחילת האצה יפגוש באורז בסוף האצה, אז תדעו שיצרתם מעגל אורז שלם, אם האורז לא פוגש את האורז, או ששמתם יותר מידי מילוי, או שהאורז לא כיסה מספיק שטח מהאצה.
למי שרוצה לטגן את הסושי:
- הסוג מתאים לטיגון הוא מאקי והפוטו-מאקי.
- הכינו טמפורה מכוס קמח טמפורה ו-3/4 כוס מים.
- טבלו את המאקי בטמפורה והכניסו לטיגון בשמן עמוק.
- מומלץ לחתוך עם סכין משוננת לאחר הטיגון.