מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

אנטיפסטה

30 דקות / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

אנטיפסטי:

  • חציל בינוני
  • זוקיני
  • חופן עגבניות שרי
  • בטטה
  • גזר
  • בצל סגול
  • 10 שיני שום
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח ים אטלנטי גס
  • פלפל שחור גרוס

פסטה:

  • 500 גרם (לפני בישול) כל פסטה שאוהבים לבשל לפי הוראות יצרן
  • 500 מ”ל שמנת לבישול (בסדר עם כל אחוזי השומן)
  • חופן טימין 
  • חופן אורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן גבינות מגורדות (השתמשנו בגאודה ופרמזן)
  • גבינת פטה לקישוט

אופן ההכנה

חותכים לקוביות  בגודל אחיד את כל הירקות לאנטיפסטי, חוצים את שיני השום

מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל

מכניסים לתנור לחום 200 מעלות למשך 30 דקות.

מחממים מים לפסטה

לקראת סיום בישול הפסטה נעלה את חום התנור ל 250 שהירקות יקבלו צריבה.

טוחנים יחד את עשבי התיבול בתוך השמנת ומוסיפים תיבול.

מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה המסוננת.

מערבבים היטב ומעבירים לכלי הגשה יפה.

מעל הפסטה מפזרים את הגאודה והפרמזן

מעל הכל מפזרים את האנטיפסטי

מקשטים בגבינת פטה

וכך מתקבל אנטיפסטה!

תזכרו איפה ראיתם את זה קודם 🙂