מצרכים
בצק פריך:
- 2 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה
- ביצה
- כפית מלח
- רבע כוס גבינה לבנה
מילוי בלקני:
- חציל גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- חבילת גבינת בולגרית 17% של ארלה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
-נתחיל מלהכין את המלית:
- במחבת רחבה נטגן את החציל יחד עם שמן זית.
- מעבירים לקערה ומפוררים פנימה את הגבינה. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- נעבור להכין את הבצק. הכי קל והכי מהיר, כל החומרים במעבד מזון עד קבלת גוש בצק אחיד. הבצק צריך להיות מעט לח ולא יבש, אחרת יישבר בקיפול. אפשר להוסיף כמות קטנה נוספת של גבינה לבנה כדי לתת לחות במידת הצורך.
- נרדד את הבצק לעובי 3 ממ ונקרוץ ממנו עיגולים בעזרת כוס או קורצן.
- נניח כפית מהמילוי ונסגור את הבצק לצורת סהרון.
- נבריש בביצה ונפזר מעל שומשום.
- נאפה למשך 25 דקות בחום 170 מעלות סטטי.
- נניח למאפה להתקרר מספר דקות ביציאה מהתנור כדי שהבצק יקבל את הפריכות המשגעת שלו.
- שיהיה בתאבון וחג שמח!