מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

בייגל ירושלמי

שעתיים / קל / 4 בייגלים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
בייגל ירושלמי של שחר ואורן

מצרכים

  • חצי כוס מים חמימים (125 מל)
  • ביצה L
  • 2 כפות סוכר לבן (20 גרם)
  • 2 כוסות קמח לחם (280 גרם)
  • 2 כפות שמן זית (20 מל)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • כפית מלח (5 גרם)

אופן ההכנה

  1. מכניסים את המים, הסוכר והשמרים אל קערת המיקסר, מערבבים ונותנים לנוח חמש דקות עד לקבלת קצף.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים מעל, ומפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות למקסימלית עד שהבצק נפרד מהדפנות.
  3. מכסים את הבצק בתוך קערה ונותנים לו לתפוח עד הכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, יוצרים מכל חלק עיגול וטובלים במים.
  5. יוצרים חור במרכז בעזרת האצבעות ואז מרחיבים עד לקוטר של אגרוף.
  6. מצפים היטב בשומשום ומניחים על תבנית.
  7. ללא התפחה שניה, אופים על 190 מעלות סטטי למשך 30 דקות.
  8. נותנים לבייגל מספר דקות להצטנן מעט וטורפים. מומלץ להגיש עם זעתר ומלח גס.