מצרכים
- חצי כוס מים חמימים (125 מל)
- ביצה L
- 2 כפות סוכר לבן (20 גרם)
- 2 כוסות קמח לחם (280 גרם)
- 2 כפות שמן זית (20 מל)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
אופן ההכנה
- מכניסים את המים, הסוכר והשמרים אל קערת המיקסר, מערבבים ונותנים לנוח חמש דקות עד לקבלת קצף.
- מוסיפים את שאר המרכיבים מעל, ומפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות למקסימלית עד שהבצק נפרד מהדפנות.
- מכסים את הבצק בתוך קערה ונותנים לו לתפוח עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, יוצרים מכל חלק עיגול וטובלים במים.
- יוצרים חור במרכז בעזרת האצבעות ואז מרחיבים עד לקוטר של אגרוף.
- מצפים היטב בשומשום ומניחים על תבנית.
- ללא התפחה שניה, אופים על 190 מעלות סטטי למשך 30 דקות.
- נותנים לבייגל מספר דקות להצטנן מעט וטורפים. מומלץ להגיש עם זעתר ומלח גס.