מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

ביצי ראמן

יום / קל / לפי ביצים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

אופן ההכנה

  1. בכל ביצה יש כיס אוויר שנמצא בחלק התחתון של הביצה (בחלק השטוח יותר ולא המחודד)
  2. הבעיה היא שברגע שמכניסים את הביצה לתוך מים חמים, כיס האוויר בתוך הביצה מתחמם, וכשאוויר מתחמם הוא מתרחב לכן הכיס אוויר מתרחב בתוך הביצה וגורם לה להיסדק במהלך הבישול.
  3. נשים את הביצים הפוכות כך שהחלק התחתון פונה כלפי מעלה, וניתן מכה עדינה באמצעות כפית בביצה איפה שכיס האוויר ממוקם.
  4. הפעולה הזו עוזרת לנו ב2 אופינים – כפי שציינו הביצה לא תיסדק ובמהלך הבישול יכנסו מעט מים בין הקליפה לביצה, ואתם תראו כמה קל יהיה לקלף אותן, בקליפה פשוט תנשור מהביצה.
  5. השיטה הזו טובה גם לביצים קשות או רכות בלי קשר לראמן או לא.
  6. נחזור לביצי הראמן.
  7. נחמם מים בסיר, ונכניס את הביצים ישר לתוך מים רותחים
  8. ביצים בגודל M נבשל – 7 דקות בדיוק
  9. ביצים בגודל L נבשל – 8 דקות בדיוק
  10. כדי לקבל ביצה רכה מושלמת נצטרך לקרר את הביצים מהר ולהפסיק את פעולת הבישול לשהן, לכן נוציא אותן ישירות לתוך קערה עם מי קרח.
  11. נערבב את כל מרכיבי התמיסה יחד.
  12. ולאחר השביצים התקררו נקלף אותן ונשים בתוך התמיסה.
  13. נקפל נייר סופג ונניח מעל הביצים, כך נוודא שהנוזל עוטף את הביצים לגמרי ולא נצטרך לסובב את הביצים מידי פעם.
  14. נכניס את הביצים ללילה במקרר, וזהו…
  15. למחרת הביצים מוכנות להגשה בתוך מרק ראמן מפנק.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות