מצרכים
לבצק:
- כוס מים קרים (250 מל)
- 2 ביצים (100-110 גרם)
- רבע כוס סוכר לבן (50 גרם)
- 4 וחצי כוסות (630 גרם) קמח לחם
- רבע כוס שמן זית (50 מל)
- כפית גדושה שמרים (7 גרם)
- 2 כפיות מלח (15 גרם)
אופן ההכנה
- מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק בתוך קערה.
- כעבור שעה מקפלים את הבצק מכל כיוון. הוא כרגע מעט דביק אבל זה בסדר! אנחנו צריכים לשמור על הלחות שלו. המטרה בקיפול היא למתוח את הגלוטן ולהכניס עוד אוויר שיתרום לתפיחה הסופית.
- מכסים את הבצק בשנית ונותנים לו לתפוח שוב כשעה.
- כמות הבצק המתקבלת מהמתכון היא כ- 1.100 קילו. לצורך הכנת חלה גדולה נשתמש בחצי מהבצק.
- את שאר הבצק ניתן לחלק לפי הטעם ולהכין ממנו את המאפים הנהדרים שמופיעים בהמשך: מאפה פסטו (מתכון לפסטו ניתן למצוא בעמוד) ולחם שום. או לחילופין, ניתן להכין שתי חלות מהמתכון. במתכונים הבאים נלמד להכין דברים משגעים מהבצק הזה! יש למה לצפות