תבנית נחוצה – מרובעת 20 ס”מ על 20 ס”מ
מצרכים
- 250 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 60 גרם אבקת קקאו (חצי כוס)
- 3 ביצים
- 300 גרם סוכר (כוס וחצי)
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית אחת)
- 140 גרם קמח (כוס)
- חצי כוס אגוזים קצוצים
- חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- ממיסים את השוקולד, החמאה והקקאו בקערה על סיר עם מים חמים (בן מארי)
- בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
- מאחדים בין שתי התערובות.
- מנפים פנימה אבקת אפיה וקמח ומקפלים יחד לאיחוד.
- מוסיפים אגוזים ומלח ומקפלים עד לפיזור אחיד.
- מעבירים לתבנית (20 ס”מ על 20 ס”מ) ומשטחים.
- אופים על טורבו למשך 20 עד שמתקבל קרום יפה וסדוק והעוגה תפוחה.
- נותנים לה להתקרר מעט, מחלצים מהתבנית, חותכים את השוליים וחותכים לקוביות.
- את השאריות מנשנשים, אבל לקוביות ניתן לנוח בתוך קופסה ונזלול מחר