מצרכים
- 1 ק״ג קמח לחם
- 120 גרם סוכר לבן
- 20 גרם מלח
- 20 גרם שמרים יבשים
- 12 ביצים L מהמקרר
- 500 גרם חמאה מהמקרר
- 70 גרם אבקת חלב- אופציונלי
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מתחילים ללוש את כל החומרים מלבד החמאה והמלח.
- כאשר מתקבל בצק אחיד, מוסיפים את המלח ולאחר דקה מוסיפים את החמאה בקוביות גדולות מאוד בזאת אחר זאת.
- הכנסת החמאה הקרה בגושים גדולים שומרת על הבצק קר לאורך משך ההכנה שלו.
- לאחר הוספת כל החמאה מעלים את המהירות למקסימום.
- משך העבודה עם המיקסר עשוי לקחת 15-20 דקות במהירות גבוהה ולכן חשוב לשים לב שהמיקסר שלכם חזק ועמיד מספיק עבור כך.
- לאחר כל 5 דקות נעצור את פעולת המיקסר, נגרד את הדפנות ונמשיך לעבוד. הפעולה מסייעת בהטמעה טובה ומהירה יותר של הבצק.
- נעצור את פעולת המיקסר כאשר מתקבל כדור בצק חלק ומבריק, שנפרד מהדפנות.
- נעביר את הבצק לכלי אטום ונשלח לקירור של 6 שעות במקרר או שעה במקפיא.
- העבודה עם הבצק צריכה להיות כאשר הוא קר מאוד וכך גם לא דביק לידיים או למשטח.
- חלת בריוש:
- נחלק מהבצק 10 חלקים של 80 גרם כל אחד.
- בעזרת ידיים מקומחות (רק ידיים) נכדרר את הבצק לצורת כדור ונניח בתבנית.
- נפח הבצק בתבנית צריך להיות קטן וזה בסדר, כך שיתאפשר לבצק לגדול פי 4 לפחות עד לאחר האפייה.
- נשלח להתפחה של שעה- שעתיים עד הכפלת הנפח.
- נבריש בביצה ונשלח לאפייה של 20 דקות על 180 מעלות סטטי.
- משארית הבצק ניתן להכין חלות נוספות, לחמניות, מאפים מלוחים ומתוקים וכל העולה בדמיונכם.
- בתאבון ❤️