🥖בואו נכין ג׳בטה🥖
ואז נהפוך אותה לכריך מוגזם
תעשו סייב ובואו נתחיל!
מצרכים
מוצר 1:
- 500 גרם קמח לחם (3.5 כוסות)
- 340 מל מים קרים (כוס ושליש)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- כפית מלח
אופן ההכנה
- מוזגים אל קערת מיקסר מים, קמח ושמרים. מתחילים ללוש במהירות איטית עד שהכל מתאחד לגוש.
- מוסיפים את המלח ומעלים את המהירות לבינונית- גבוהה.
- לשים במשך כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
- מעבירים לקערה משומנת ומכסים. מניחים על השיש לשעה.
- מבצעים 4 קיפולים לבצק, ומעבירים לקופסה מקומחת ולמקרר ללילה/ להמשיך להתפיח עוד שעה על השיש.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחותכים את מספר החתיכות הרצוי. אנחנו חתכנו ל-4 אבל אפשר לחתוך לכל גודל שרוצים.
- מתפיחים עד להכפלת הנפח ובינתיים מחממים תנור ל- 250 מעלות.
- מתיזים היטב מים על הבצק מכל הכיוונים.
- אופים את הג׳בטה למשך 15 דקות.
- נותנים להתקרר ופשוט מרכיבים סנדויץ מהסרטים!