מצרכים
- 2.5 כוסות מים פושרים
- 1 קילו קמח לחם
- 6 כפות סוכר חום (כ-90 גרם)
- כפית גדושה של מלח (10 גרם)
הברשה:
- 200 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
נבשל ביצים במים חמים ואותן נכניס לסיר טרם הכניסה לתנור, או שנמשיך לבשל כמה שעות עד שמתקבלות ביצים חומות.
נרפד סיר בלחם בתחתית על מנת שיצור הפרדה, ימנע הידבקות וכמובן יספוג שומן.
אל קערת מיקסר נכניס את כל חומרי הבצק יחדיו ונעבד באמצעות וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק ויפה, שאינו נדבק ליד בקלות.
נחלק את הבצק לכדורים של 100-150 גרם, מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות. נמרח בשמן כדי למנוע התייבשות והדבקות
נכסה ונניח בצד לשעתיים מנוחה.
ממיסים חמאה
מוצרי החלב שוקעים, אנחנו רוצים את השומן הצהוב
נסנן את השומן ובו נשתמש
לוקחים כל כדור בצק, מרדדים כמה שניתן מבלי לקרוע את הבצק ואז בעזרת הידיים מותחים אותו בעדינות מכל הצדדים עד לקבלת עלה בעל שטח פנים רחב ודק מאוד.
מורחים חמאה על העלה ומקפלים. את המלבן הארוך שנוצר מגלגלים, וקיבלנו ג׳חנון!
מסדרים בסיר בצפיפות
אופים בחום נמוך של 100-110 מעלות למשך הלילה (10 שעות לפחות).
בתאבון!!