מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

גיוזה פטריות (טבעונית)

3 שעות / בינוני / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
גיוזה פטריות (טבעונית)

מצרכים

מלית:

  • 50 גרם פטריות שיטאקי יבשות (בד”כ כמות של שקית שמוכרים בסופר)
  • 300 גרם גזר פני קילוף (2 גזרים גדולים או 5 קטנים)
  • חצי קילו בצל לפני קילוף (2 בינוניים)
  • 2 כפות מהשמן של הבצל
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • 2 כפות סויה בהירה
  • 2 ענפים של בצל ירוק

בצק:

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כוס מים רותחים
  • כפית מלח

רוטב:

  • 2 כפות סויה בהירה
  • כף חומץ בלסמי
  • כפית סוכר
  • כפית שמן שומשום

אופן ההכנה

מילוי:

  1. נשרה מבעוד מועד את הפטריות למשך שעתיים עד שיתררכו לגמרי. לאחר מכן נסחט היטב עודפי מים.
  2. נחתוך בצל לקוביות קטנות ונטגן בשמן עמוק וחם מאוד עד שיהפוך לשחום וקטן, נסמן ונשמור את השמן בצד.
  3. אל מעבד מזון נכניס בזה אחר זה: פטריות, גזר ובצל ירוק.
  4. מערבבים בקערה את המרכיבים הקצוצים ביחד עם כל חומרי התיבול.
  5. מבשלים על אש בינונית למשך מספר דקות תוך ערבוב עד לריכוך התערובת ואידוי נוזל מיותר.
  6. נעביר לקירור בצד.

בצק:

  1. בקערה רחבה יחכו שתי כוסות קמח וכפית מלח.
  2. נמזוג את המים הרותחים מעל בצורה איטית מאוד תוך ערבוב מתמיד.
  3. כאשר הבצק מתחיל להיות פירורי, נשפשף בין כפות הידיים כדי לאחד בצורה אחידה יותר בין הקמח למים.
  4. ניצור כדור מכל הפירורים ונרדד לעובי של 1 מ”מ. רצוי במכונת פסטה.
  5. את הדפים של הבצק שקיבלנו נקמח בקורנפלור, נקרוץ עיגולים ונערום אותם. הקורנפלור מונע מהם להידבק.

רוטב:

  1. נערבב יחדיו את מרכיבי הרוטב ונניח בצד.

גלגול

  1. במרכז כל עיגול בצק נניח כפית שטוחה של מילוי.
  2. נרטיב במים את כל היקף העיגול בדפנות הבצק
  3. נקפל את הבצק לחצי (לצורת טאקו) ולמעלה נצבוט.
  4. ואז נקבל 4 “כנפיים” – 2 כנפיים אחוריות ו-2 כנפיים קדמיות.
  5. את הכנניים האחוריות אנחנו נשאיר ישרים ואת 2 הקדמיות נקפל למרכז.
  6. פעם מימין ופעם משמאל, את הכף הקדמית נקפל לכיוון המרכז (ניצור צורת S ואז נקפל)
  7. ונאחד את הכל בלחיצות חזקת.
  8. נמחץ מעט את תחתית הגיוזה על המשטח כדי שהיא תשב על תחתית חלקה.

בישול:

  1. נבשל באופן שנקרא “pan fry”
  2. ראשית, נמזוג מעט שמן למחבת ונכניס את הגיוזות כאשר כל אחת יושבת על התחתית החלקה והתחתית משומנת.
  3. נבשל על אש נמוכה למשך 2 דקות תוך תנועת שקשוק קלה כדי למנוע מהתחתית להישרף, אך מנגד, נרצה לקבל צריבה יפה וזהובה בתחתית.
  4. נעלה את האש לבינונית- גבוהה, נמזוג מים לתוך המחבת, עד שיצרו שכבה אחידה ודקה.
  5. נכסה את המחבת ונאדה את הגיוזות למשך שתי דקות.
  6. נסיר את המכסה וננמיך את החום.
  7. נבשל תוך שקשוק עד שהמים מתאדים לגמרי.
  8. נגיש לצד הרוטב ושיהיה בתאבון!