מצרכים
מלית:
- 50 גרם פטריות שיטאקי יבשות (בד”כ כמות של שקית שמוכרים בסופר)
- 300 גרם גזר פני קילוף (2 גזרים גדולים או 5 קטנים)
- חצי קילו בצל לפני קילוף (2 בינוניים)
- 2 כפות מהשמן של הבצל
- כפית מלח
- כפית סוכר
- 2 כפות סויה בהירה
- 2 ענפים של בצל ירוק
בצק:
- 2 כוסות קמח
- חצי כוס מים רותחים
- כפית מלח
רוטב:
- 2 כפות סויה בהירה
- כף חומץ בלסמי
- כפית סוכר
- כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
מילוי:
- נשרה מבעוד מועד את הפטריות למשך שעתיים עד שיתררכו לגמרי. לאחר מכן נסחט היטב עודפי מים.
- נחתוך בצל לקוביות קטנות ונטגן בשמן עמוק וחם מאוד עד שיהפוך לשחום וקטן, נסמן ונשמור את השמן בצד.
- אל מעבד מזון נכניס בזה אחר זה: פטריות, גזר ובצל ירוק.
- מערבבים בקערה את המרכיבים הקצוצים ביחד עם כל חומרי התיבול.
- מבשלים על אש בינונית למשך מספר דקות תוך ערבוב עד לריכוך התערובת ואידוי נוזל מיותר.
- נעביר לקירור בצד.
בצק:
- בקערה רחבה יחכו שתי כוסות קמח וכפית מלח.
- נמזוג את המים הרותחים מעל בצורה איטית מאוד תוך ערבוב מתמיד.
- כאשר הבצק מתחיל להיות פירורי, נשפשף בין כפות הידיים כדי לאחד בצורה אחידה יותר בין הקמח למים.
- ניצור כדור מכל הפירורים ונרדד לעובי של 1 מ”מ. רצוי במכונת פסטה.
- את הדפים של הבצק שקיבלנו נקמח בקורנפלור, נקרוץ עיגולים ונערום אותם. הקורנפלור מונע מהם להידבק.
רוטב:
- נערבב יחדיו את מרכיבי הרוטב ונניח בצד.
גלגול
- במרכז כל עיגול בצק נניח כפית שטוחה של מילוי.
- נרטיב במים את כל היקף העיגול בדפנות הבצק
- נקפל את הבצק לחצי (לצורת טאקו) ולמעלה נצבוט.
- ואז נקבל 4 “כנפיים” – 2 כנפיים אחוריות ו-2 כנפיים קדמיות.
- את הכנניים האחוריות אנחנו נשאיר ישרים ואת 2 הקדמיות נקפל למרכז.
- פעם מימין ופעם משמאל, את הכף הקדמית נקפל לכיוון המרכז (ניצור צורת S ואז נקפל)
- ונאחד את הכל בלחיצות חזקת.
- נמחץ מעט את תחתית הגיוזה על המשטח כדי שהיא תשב על תחתית חלקה.
בישול:
- נבשל באופן שנקרא “pan fry”
- ראשית, נמזוג מעט שמן למחבת ונכניס את הגיוזות כאשר כל אחת יושבת על התחתית החלקה והתחתית משומנת.
- נבשל על אש נמוכה למשך 2 דקות תוך תנועת שקשוק קלה כדי למנוע מהתחתית להישרף, אך מנגד, נרצה לקבל צריבה יפה וזהובה בתחתית.
- נעלה את האש לבינונית- גבוהה, נמזוג מים לתוך המחבת, עד שיצרו שכבה אחידה ודקה.
- נכסה את המחבת ונאדה את הגיוזות למשך שתי דקות.
- נסיר את המכסה וננמיך את החום.
- נבשל תוך שקשוק עד שהמים מתאדים לגמרי.
- נגיש לצד הרוטב ושיהיה בתאבון!