מצרכים
- דג אמנון ישראלי טרי (2.5 ק”ג)
- 4 חלבונים
- 4 ק”ג מלח גס
- ראש שום שלום מקולף
- פרוסות מלימון אחד
- 2 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה
- מבקשים המדגאי שלכם את הדג עם הסנפירים ועם הקשקשים (חשוב כי אנחנו לא רוצים שהמלח יחלחל לתוך הדג, אם לא ניתן להשיג דג עם הקשקשים זה בסדר רק תוודאו שעור של הדג לא פצוע או חתוך.)
- מערבבים היטב את המלח הגס ביחד עם החלבונים, התוצאה צריכה להרגיש כמו חול לח.
- על תבנית אפייה גדולה מניחים נייר אפייה ומשטחים חצי מכמות המלח על נייר האפייה.
- והפטנט שלנו לחילוץ קל של הדג – מקפלים נייר אפייה לחצי ומניחים על המלח.
- ממלאים את בטן הדג בשום, לימון ורוזמרין ומניחים על נייר האפייה.
- ומכסים את הדג ביתרת המלח ומהדקים בעדינות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 חום סטטי עליון תחתון למשך חצי שעה.
- כשהדג יוצא מהתנור מתחיל השואו.
- הכי מגניב לעשות את השואו בשולחן, אבל כמובן זה לא חובה.
- סודקים את המלח באמצעות סכין ומערוך או פטיש שניצלים.
- מורידים את כל שכבת המלח העליונה וחושפים את נייר האפייה עליו יושב הדג.
- מעבירים את הדג לצלחת ארוכה.
- ונהנים מהדג הכי עסיסי שיש!
- בתאבון
מתכון בשיתוף ממומן עם ארגון מגדלי הדגים בישראל.
במיוחד בחג כיף לתמוך בתוצרת הישראלית המקומית המצויינת שלנו.