מצרכים
- 100 גרם חמאה רכה
- 150 גרם סוכר חום כהה
- ביצה L
- 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
- 100 גרם דבש (1/3 כוס)
- שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- קמצוץ מלח
- אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה
חשוב שכל המצרכים יהיו בטמפרטורת החדר אז תוציאו את הביצה והחמאה מהמקרר מבעוד מועד.
מערבבים את כל החומרים יחד (ללא אבקת סוכר)
החשיבות שהמצרכים הם בטמפרטורת החדר היא שכך הם מתערבבים בצורה אחידה.
(מכירים את זה שאתם מכניסים משהו קר לבלילה ואז פתאום החמאה הופכת להיות כמו גרגירים? זה כי החמאה מתקררת והופכת למוצקה)
עכשיו כשיש לנו את הבצק של העוגיות, ניקח כמות של כף ונכדרר בידיים, נטבול ונצפה היטב באבקת סוכר ונסדר בתבנית עם מעט מרווחים כי העוגיות גדלות בתנור.
אופים בחום 170 מעלות למשך 15 דקות עד שהעוגיות נסדקות ומתחילות להזהיב.