מצרכים
- כרוב גדול
- בצל בינוני
- 3 גזרים
- חצי צרור פיטרוזילה
- חצי צרור כוסברה
- 2 וחצי כוסות אורז יסמין
- 100 גרם רסק עגבניות
- כפית מלח
- כפית פלפל
- חצי כפית כורכום
- רבע כוס סוכר
- 10-12 שזיפים מיובשים מגולענים
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן
- רסק עגבניות קטן
- מיץ מלימון אחד
- כפית מלח
- כפית פלפל
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כוס סוכר
- כוס וחצי מים
אופן ההכנה
- מוציאים את ליבת הכרוב באמצעות סכין מעבירים לקערה גדולה ומכסים בניילון נמצד עמיד למיקרו.
- מחממים במיקרו את הכרוב כ-15 דקות על חום גבוה.
- מפרידים את העלים שלו. אם החלק הפנימי עדיין קשה, אפשר להחזיר לעוד כמה דקות במיקרו.
- קוצצים בצל ומגרדים בפומפייה את הגזרים.
- קוצצים פטרוזיליה כוסברה דק
- שוטפים את האורז ומסננים את הנוזלים.
- מכניסים לסיר רבע כוס שמן, את האורז המסונן, גזר, בצל, ירק קצוץ ומתבלים עם רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, כורכום, סוכר.
- מבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.
- חוצים את העלים ומסירים את החלק הקשה באמצע העלה.
- לוקחים כף מהמילוי ומגלגלים בתוך כל עלה.
- מערבבים יחד באמצעות מטרפה את כל מרכיבי הרוטב עד איחוד של החומרים.
- מסדרים עלי כרוב בתחתית ומסדרים בצורה צפופה את גלילי הכרוב הממולאים שכבה אחר שכבה.
- מפזרים שזיף מיובש מגולען ושופכים את הרוטב מעל.
- אם הרוטב לא מכסה הכל, מוסיפים מים עד שהוא מגיע לגובה הכרוב.
- מביאים לרתיחה ומורידים את האש לאש קטנה.
- מבשלים למשך שעה וחצי עם מכסה סגור.