מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

דן דן נודלס

60 דקות / מתקדמים / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
דן דן נודלס

מצרכים

אטריות:

  • 400 גרם קמח (עדיפות לקמח לחם אם יש)
  • 200 מ״ל מים 
  • קמצוץ מלח
  • שמן סויה/קנולה

רוטב:

  • 300 גרם פרגית טחונה
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ – להפריד בין החלק ירוק והלבן.
  • אצבע ג׳ינג׳ר קצוצה (15 גרם)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס הוי סין (70 גרם) (אם אין, להחליף בטריאקי)
  • כוס יין סיני (250 מ״ל) (אם אין, להחליף בסאקה או יין לבן)
  • 2 כפות שמן צ׳ילי (30 מ”ל)
  • 1/4 כוס מיסו בהיר (70 גרם)
  • 2.5 כפות מחית גוצ’וג’אנג (50 גרם) מחית פלפלים קוריאנית (אם אין אפשר להחליף באריסה)
  • כף סוכר
  • 2 כפיות מלח
  •  כף סויה 

הגשה:

  • קוביות כרוב
  • שמן צ’ילי
  • שומשום
  • סויה
  • כף סוכר

אופן ההכנה

  1. מוסיפים לקערה גדולה את הקמח ומוסיפים קמצוץ מלח, תוך כדי ערבוב מתמיד מוזגים לאט את המים בזרם דק.
  2. ממשיכים לערבב עד שמקבלים פירורים גדולים ולא נשארים עודפי קמח בקערה, מאחדים את הכל גוש ומעבירים למשטח.
  3. לשים כ-4 דקות עד שמקבלים גוש אחיד, הבצק לא צריך להיות יפה או חלק, הוא יגיע לזה בהמשך.
  4. מכסים את הבצק בקערה הפוכה או ניילון ומנחים לו לנוח כ- 20 דקות.
  5. לאחר המנוחה לשים את הבצק כ- 4 דקות.
  6. ומכסים ונותנים שוב מנוחה של 20 דקות.
  7. לשים את הבצק שוב ועכשיו כבר נקבל בצק חלק ואלסטי.
  8. ניתן לו צורה של מלבן, נכסה וניתן לו מנוחה של 10 דקות.
  9. נחתוך את הבצק ל-5 חתיכות, משקל של בערך 100 גרם לכל חתיכה
  10. נרדד כל חתיכה למלבן, נשמן היטב ונניח בכלי, נרדד את כל החתיכות, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר.
  11. יש לתת בצק לנוח כ-3 שעות לפני המתיחה לנודלס, הבצק יכול להישמר במקרר עד 3 ימים.
  12. נכין את הרוטב:
  13. במחבת חמה עם שמן נבשל את הפרגית הטחונה עד שהיא מבושלת, נוציא מהמחבת לכלי ונשאיר בצד.
  14. למחבת עם 3 כפות שמן, נוסיף את הג’ינג’ר והחלק הלבן של הבצל הירוק ונטגן כ-2 דקות.
  15. בכלי נפרד נערבב יחד מיסו, מחית גוצ’וג’אנג, הוי סין, יין סיני, שמן צ’ילי, מלח, סוכר וסויה.
  16. נחזיר למחבת את הפרגית הטחונה המבושלת ונמשיך לבשל כ- 2 דקות.
  17. נוסיף את הרוטב מעל נביא לרתיחה ונבשל על אש גבוהה כ-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.
  18. נרתיח סיר מים גדול – לפחות 2 ליטר
  19. ונחתוך כרוב לקוביות גדולות
  20. נוציא את הבצק מהמקרר, נניח מלבן בצק על משטח עבודה
  21. נרדד את הבצק, ונניח את המערוך במרכז הבצק ונלחץ כך שנקבל תעלה במרכז המלבן.
  22. נאחוז בבצק משני צידו, נמתח אותו, ונכה אותו על המשטח תוך כדי מתיחה של בצק.
  23. לא להשתהות, ולא לפחד למתוח, טכניקה שדורשת תרגול, גם אם הבצק נקרע זה בסדר תפסו אותו המשיכו למתוח.
  24. לאחר המתיחה, נקרע את הבצק מהאמצע (מהחריץ שיצרנו באמצעות המערוך)
  25. ונכניס מיד לסיר המים הרותחים.
  26. נכניס גם חופן של כרוב למים, שהנודלס צף, נבשל עוד דקה ונסנן החוצה.
  27. נוסיף כף הגשה גדולה של הרוטב מעל הנודלס והכרוב, שמן צילי, סויה ושמן שומשום, בצל ירוק (מהחלק הירוק)
  28. נערבב היטב, ונעביר לקערת הגשה.
  29. נוסיף עוד קצת בצל ירוק.
  30. בתאבון