מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

המבורגר צמחוני

שעתיים / בינוני / 3 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
המבורגר צמחוני של שחר ואורן

מצרכים

לקציצה:

  • תפוח אדמה גדול (250 גרם)
  • 6 גזרים בינוניים מגוררים (450 גרם)
  • בצל קטן מגורר (50 גרם)
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (50 גרם)
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • כפית זרעי כמון
  • 2 ביצים
  • כוס פירורי לחם (כוס מדידה)
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור

לצ׳אטני עגבניות:

  • 40 גרם חמאה
  • כפית זרעי חרדל
  • כפית זרעי כמון
  • כפית צ׳ילי גרוס
  • מיץ מחצי לימון (25 מ״ל)
  • 100 גרם רסק עגבניות מרוכז
  • 2 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • 1/3 כוס מים

להרכבה:

  • יוגורט יווני
  • לחמניית המבורגר (יש לנו מתכון באתר)
  • כובסרה
  • ירקות שאוהבים בהמבורגר

אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוח האדמה לקוביות ומבשלים במים עד לריכוך מסננים ומועכים לפירה
  2. מערבבים את כל מרכיבי הקציצה יחד עם הפירה לקבלת עיסה דביקה ויציבה.
  3. מורחים שמן על תבנית עם נייר אפייה ומניחים רינג או קורצן בקוטר 11 ס״מ על התבנית, ממלאים את הרינג בבלילה ודוחסים באמצעות כף, ממלאים לפי העדפת העובי של ההמבורגר, מומלץ עובי של לפחות 2 ס״מ לקציצה.
  4. מוציאים את הרינג ומורחים את הקציצות בשכבה נדיבה של שמן.
  5. ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות.
  6. בזמן הזה נכין את הצ׳אטני. נמיס חמאה במחבת, על אש בינונית נוסיף זרעי חרדל, זרעי כמון וצילי גרוס ומערבבים עד שהזרעים מתחילים להשמיע קולות פיצפוצים. מוסיפים את הרסק, מים, מלח סוכר ומיץ לימון. מערבבים היטב, ומצמצמים על אש נמוכה, מומלץ להניח נייר אפייה מעלה עם חור במרכז כדי למנוע שהפרצות של הרוטב או לכסות חצי עם מכסה.
  7. ומרכיבים את ההמבורגר, בלחמניית ההמבורגר מניחים את הקציצה הנפלאה שלנו, מורחים מעל את הצ’אטני, יוגורט, עלי כוסברה, וסוגרים עם ירקות שאוהבים 🙂