מצרכים
לחמניות המבורגר:
- 3 כוסות קמח לחם
- כפית שמרים יבשים
- רבע כוס שמן
- כוס מים
- 2 כפות סוכר
- כפית מלח
- חצי ביצה (את החצי השני נבריש לפני אפייה)
ריבת בצל:
- 3 בצלים סגולים גדולים
- רבע כוס יין אדום
- כפית מלח
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות סוכר
קציצות המבורגר:
- חצי קילו בשר טחון
- רבע כוס ריבת בצל
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- לחמנייה:
- מעבדים את כל החומרים יחדיו במיקסר עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומבריק. נעביר לקערה ונכסה. נניח בצד למשך שעה להכפלת הגודל.
- כעבור שעה נחלק את הבצק לחמישה כדורים שווים.
- כל כדור נמתח מהדופן את התחתית כך שתתקבל צורה עגולה ויפה.
- נניח את הכדורים במרווים, כאשר הצד החלק פונה מעלה.
- נשלח לתפיחה נוספת של שעה.
- נבריש את הלחמניות התפוחות בביצה, נפזר שומשום ונאפה על 200 מעלות למשך 20 דקות.
- ריבת בצל:
- נקצוץ את הבצלים לרצועות דקות ונבשל אותם על אש בינונית תחילה יחד עם כל שאר המרכיבים.
- כאשר הבצלים הוציאו נוזלים, ננמיך את האש לחום נמוך ונבשל תוך ערבוב מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים.
- קציצת המבורגר:
- בקערה נעבד ידנית את כל חומרי הגלם.
- “נלוש” עד שהחלבונים שבבשר ייקשרו ונקבל מן עיסה דביקה ואחידה.
- נחלק את הבשר לגודל הרצוי, תוך התחשבות בגודל הלחמנייה שהכנו.
- נדחוס את הקציצות בתוך רינג/ קורצן/ כל כלי מתאים.
- נשלח את הקציצות למקפיא למשך כחצי שעה עד שיעלה על האש.
- במחבת רחבה נחמם מעט שמן ונטגן את הקציצות משני הצדדים, עד לקבלת מידת העשייה הרצויה.