מצרכים
פלאפל:
- 2 כוסות לך גרגירי חומוס יבש
- רבע צרור פיטרוזיליה
- רבע צרור כוסברה
- בצל גדול
- 6 שיני שום
- כפית מלח
- כפית כמון
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית סודה לשתיה
צ’יפס של פלאפל:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- כוס בירה
- כוס קמח לבן
- כפית מלח
- ביצה
אופן ההכנה
- משרים את גרגירי החומוס במים למשך 24 שעות
- מסננים מהנוזלים, מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים כדורים בעזרת סקופר או בידיים
- מחממים שמן בסיר עמוק ומוגנים עד להשחמה מלאה.
- פורסים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
- מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- טובלים את תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים להזהבה.