מצרכים
לחביתה המאודה:
- 3 ביצים בגודל L
- 2 מצקות של מים חמים
- חלמון נוסף (אופציונאלי)
- כפית מלח
- חצי כפית סוכר
רוטב:
- כף וחצי סויה
- כף שאוסינג / סקה
הגשה:
- שמן שומשום
- שמן צילי
- עירית קצוצה
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר גבוה.
- לכלי חרס או זכוכית שוברים את שלושת הביצים, ולמי שרוצה להעשיר את החביתה יכול הוסיף עוד חלמון.
- יוצקים לקערת הביצים 2 מצקות של מים רותחים מהסיר.
- ומקשקשים מיד. לקשקש היטב, מוסיפים את התיבול ומערבבים להטמעה.
- אם יש לכם ברנר, אז אפשר לפוצץ את כל הבועות בקלות עם מעבר קל של הברנר על הבועות לחביתה חלקה ויפה. אם אין ברנר, לא נורא זה יצא טעים גם ככה.
- מכניסים לאידוי ומכסים, על אש נמוכה. חשוב שזה יתבשל לאט. בחום גבוה החביתה תתקמט ויווצרו בועות מים בחביתה, אז שימו לב המים מבעבעים קלות מתחת לאידוי.
- מבשלים בערך 10 דקות, אפשר לבדוק את יציבות הביצים ע״י נענוע קל של הסיר. אם רואים שחבילה נוזלית, תנו לה עוד כמה רגעים. ברגע שהיא קפיצית מוציאים אותה ישר.
- חשוב לא לבשל אותה יתר על המידה.
- מערבבים סויה ויין אורז (שאוסינג או סקה) ושופכים על החביתה. חורצים לריבועים. ומוסיפים שמן שומשום, שמן צ׳ילי ועירית קצוצה.
- ובתאבון 🙂