מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חביתת משי

15 דקות / קל / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

לחביתה המאודה:

  • 3 ביצים בגודל L
  • 2 מצקות של מים חמים
  • חלמון נוסף (אופציונאלי)
  • כפית מלח
  • חצי כפית סוכר

רוטב:

  • כף וחצי סויה
  • כף שאוסינג / סקה

הגשה:

  • שמן שומשום
  • שמן צילי
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גבוה.
  2. לכלי חרס או זכוכית שוברים את שלושת הביצים, ולמי שרוצה להעשיר את החביתה יכול הוסיף עוד חלמון. 
  3. יוצקים לקערת הביצים 2 מצקות של מים רותחים מהסיר.
  4. ומקשקשים מיד. לקשקש היטב, מוסיפים את התיבול ומערבבים להטמעה.
  5. אם יש לכם ברנר, אז אפשר לפוצץ את כל הבועות בקלות עם מעבר קל של הברנר על הבועות לחביתה חלקה ויפה. אם אין ברנר, לא נורא זה יצא טעים גם ככה.
  6. מכניסים לאידוי ומכסים, על אש נמוכה. חשוב שזה יתבשל לאט. בחום גבוה החביתה תתקמט ויווצרו בועות מים בחביתה, אז שימו לב המים מבעבעים קלות מתחת לאידוי.
  7. מבשלים בערך 10 דקות, אפשר לבדוק את יציבות הביצים ע״י נענוע קל של הסיר. אם רואים שחבילה נוזלית, תנו לה עוד כמה רגעים. ברגע שהיא קפיצית מוציאים אותה ישר.
  8. חשוב לא לבשל אותה יתר על המידה.
  9. מערבבים סויה ויין אורז (שאוסינג או סקה) ושופכים על החביתה. חורצים לריבועים. ומוסיפים שמן שומשום, שמן צ׳ילי ועירית קצוצה.
  10. ובתאבון 🙂