מצרכים (תבנית מרובעת 20 סמ)
בצק פריך שקדים:
- בצק פריך שקדים:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 100 גרם אבקת סוכר
- רבע כוס שקדים טחונים (40 גרם)
- 2 כפות גדושות קורנפלור (30 גרם)
- 150 גרם חמאה
- ביצה L
- תמצית/ מחית וניל
מלית תפוחים:
- 7 תפוחים שאוהבים
- כוס סוכר (200 גרם)
- 50 גרם חמאה
- 2 חלמונים
- כפית קורנפלור
אופן ההכנה
מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחדיו במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד (קורה מהר מאוד)
משטחים את הבצק לגובה 3-4 ממ וחותכים ריבוע בגודל תחתית התבנית.
את העודפים אוספים לכדור ושולחים למקרר.
את התחתית מניחים בצד עד שהמלית מוכנה.
מקלפים, מנקים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
מכניסים את הקוביות לתוך קלחת עם סוכר וחמאה ומבשלים עד שהתפוחים מתקרמלים והנוזלים מתאדים.
כשהנוזלים הצטמצמו והתפוחים שחומים, מסירים מהאש לקירור. מערבבים יחד עם החלמונים והקורנפלור ומשטחים על התחתית.
מוציאים את הבצק העודף ומגרדים את כולו עם פומפייה מעל המלית ומפזרים בעדינות, כדי שזה ישאר קטן ויפה.
אופים למשך 45 דקות בחום 170 מעלות סטטי.
נותנים להתקרר לפני שפורסים.
מחלצים מהתבנית וחותכים 6X6 כך שמתקבלות 36 חיתוכיות