מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חלת חלב יפנית

3 שעות / בינוני / חלה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

הת׳אנגזונג הוא בעצם רביכה של מים וקמח, אותה מבשלים להסמכה לפני הכנת הבצק והיא שעוזרת לבצק הסופי שלנו לשמור על עסיסיות ומרקם אקסטרה ענני.

אז קבלו מתכון מושלם לחיים

מצרכים

ת’אנגזונג:

  • 20 גר׳ קמח לחם
  • 100 מ״ל מים

בצק:

  • כל הת׳אנגזונג שהכנו
  • 100 מ״ל חלב
  • 50 גר׳ שמנת מתוקה
  • 1 ביצה גדולה
  • 5 גר׳ שמרים יבשים
  • 30 גר׳ סוכר לבן
  • 350 גר׳ קמח לחם
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 20 גר׳ חמאה רכה בטמפ׳ החדר

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן טורפים 20 גר׳ קמח + 100 מ״ל מים עד להסמכה.
  2. מעבירים את הת׳אנגזונג שהסמיך לקערת מיקסר ומוסיפים את כל החומרים לבצק, כאשר מתחילים עם הנוזלים.
  3. עם וו לישה, לשים כ-7-10 דקות במהירות נמוכה בינונית עד לקבלת בצק חלק ואלסטי מאוד עם רשת גלוטן מפותחת וחזקה.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת (אנחנו שימנו בחמאה אבל אפשר גם שמן), להתפחה של שעה, מכוסה.
  5. לאחר שעה, מוציאים את האוויר ומקפלים את הבצק.
  6. מכסים ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
  7. בינתיים מרפדים תבנית אינגליש רחבה או תבנית מלבנית לאפיית לחם בנייר אפייה.
  8. מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ומחלקים ל-6 חתיכות שוות במשקל 115 גר׳.
  9. מכדררים כך חתיכה ומניחים למנוחה של כ-5 דקות.
  10. מרדדים כל רצועה למלבן ברוחב התבנית, ומגלגלים לגליל.
  11. מניחים את הגלילים בתבנית, כשהתפר כלפי מטה.
  12. מברישים בביצה טרופה, ומניחים לתפיחה סופית של שעה וחצי.
  13. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  14. מברישים שכבה נוספת של ביצה ואופים 20-25 דקות עד להזהבה מושלמת.
  15. מוציאים מהתנור והופכים מיד על רשת.
  16. מניחים לחלה להתקרר מעט לפני שטורפים אותה.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות