מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חלה

3 שעות / קל / 1 יחידה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

  • כוס מים קרים (250 מל)
  • 2 ביצים (100-110 גרם)
  • רבע כוס סוכר לבן (50 גרם)
  • 4 וחצי כוסות (630 גרם) קמח לחם
  • רבע כוס שמן זית (50 מל)
  • כפית גדושה שמרים (7 גרם)
  • 2 כפיות מלח (15 גרם)

אופן ההכנה

  1. חותכים מהבצק 3 חתיכות במשקל 180 גרם
  2. נרדד את כדורי הבצק לדיסקית וניתן להם לנוח 2 דקות ולאחר מכן נרדד בשנית לצורת מלבן ונגלגל לגליל ארוך. הפעולה של הגלגול היא זו שיוצרת רצועות גלוטן ארוכות בחלה וכך נוצר אפקט הגמישות והמתיחה בקריעת החלה.
  3. נקלע צמה משלוש הרצועות, נהדק היטב את הקצוות שלא יפתחו באפייה.
  4. נשלח להתפחה של שעה במקום חמים עד להכפלת הגודל.
  5. טיפ: בימים קרים אנו מכנסים את החלה לתוך תנור כבוי עם מגש מים רותחים מלמטה, וככה נקבל תא התפחה מושלם למאפים.
  6. בסיום ההתפחה נמרח ביצה ונפזר שומשום.
  7. נאפה בחום של 180 מעלות טורבו למשך 15-20 דקות עד שהחלה שחומה ויפה.
  8. ניתן לחלה לנוח ולהתקרר לפני שמתנפלים עליה.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות