מצרכים
- כוס מים קרים (250 מל)
- 2 ביצים (100-110 גרם)
- רבע כוס סוכר לבן (50 גרם)
- 4 וחצי כוסות (630 גרם) קמח לחם
- רבע כוס שמן זית (50 מל)
- כפית גדושה שמרים (7 גרם)
- 2 כפיות מלח (15 גרם)
אופן ההכנה
- חותכים מהבצק 3 חתיכות במשקל 180 גרם
- נרדד את כדורי הבצק לדיסקית וניתן להם לנוח 2 דקות ולאחר מכן נרדד בשנית לצורת מלבן ונגלגל לגליל ארוך. הפעולה של הגלגול היא זו שיוצרת רצועות גלוטן ארוכות בחלה וכך נוצר אפקט הגמישות והמתיחה בקריעת החלה.
- נקלע צמה משלוש הרצועות, נהדק היטב את הקצוות שלא יפתחו באפייה.
- נשלח להתפחה של שעה במקום חמים עד להכפלת הגודל.
- טיפ: בימים קרים אנו מכנסים את החלה לתוך תנור כבוי עם מגש מים רותחים מלמטה, וככה נקבל תא התפחה מושלם למאפים.
- בסיום ההתפחה נמרח ביצה ונפזר שומשום.
- נאפה בחום של 180 מעלות טורבו למשך 15-20 דקות עד שהחלה שחומה ויפה.
- ניתן לחלה לנוח ולהתקרר לפני שמתנפלים עליה.