מצרכים
בצק לחלה אחת:
- 2/3 כוס מים (170 מל)
- 3 כפות סוכר לבן (45 גרם)
- 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
- 2 כפות שמן זית (20 מל)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
לבצק מחצי קילו קמח:
- 250 מ״ל מים (כוס)
- 70 גרם סוכר (1/3 כוס)
- 500 גרם קמח
- 30 מ״ל שמן זית (3 כפות)
- 2 כפיות שמרים (8 גרם)
- כפית וחצי מלח (8 גרם)
לבצק מקילו קמח:
- 500 מ״ל מים (כוס וחצי פחות כף)
- 135 גרם סוכר (2/3 כוס)
- קילו קמח
- 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
- 3 כפיות שמרים (15 גרם)
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
לבצק מ- 2 קילו קמח:
- 1000 מ״ל מים (4 כוסות)
- 270 גרם סוכר (כוס פלוס 1/3 כוס)
- קילו קמח
- 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
- 3 כפיות שמרים (15 גרם)
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
אופן ההכנה
- מערבבים שמרים וסוכר במים ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף.
- מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
- מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
- מחלקים את הבצק ל- 3 ומרדדים כל כדור לדף
- מגלגלים אותו מתחילתו עד סופו ויוצרים גליל. שימו לב לעובי שיהיה אחיד.
- מאריכים את הרצועות מהקצוות ושומרים על מרכז עבה.
- את הרצועות קולעים לצמה כמו שמודגם בסרטון
- מתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך)
- מברישים ביצה היטב מכל הכיוונים ומפזרים שומשום
- אופים 20 דקות על 200 מעלות.