מצרכים
בצק חלה:
- 170 מ״ל מים חמימים (2/3 כוס)
- 2 כפיות שמרים (8 גרם)
- 2 כפות סוכר (30 גרם)
- 350 גרם קמח לחם (2.5 כוסות)
- 2 כפות שמן (25 מ״ל)
- כפית מלח (5 גרם)
מילוי:
- 2 כפות חמאה (25 גרם)
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת- איזו שאוהבים
- חצי כפית מלח ים אטלנטי גס
הברשה:
- 2 כפות חמאה (25 גרם)
- כמה ענפי פטרוזיליה
- שן שום
אופן ההכנה
בצק:
מתחילים מערבוב של השמרים והסוכר בתוך המים
נניח את זה מספר דקות עד שתיווצר שכבת קצף
מעבירים את הנוזל לקערת המיקסר, ועליו מוסיפים את כל שאר מצרכי הבצק.
מעבדים במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולא דביק.
מעבירים לקערה ומכסים למשך שעה, נותנים לו להכפיל נפח.
כשהבצק תפח, מעבירים למשטח העבודה ומרדדים אותו למלבן. אצלי זה 40×30 ס״מ.
כאשר הבצק מרודד, בודקים איפה הצד הפחות יפה שלו, והוא יהיה למעלה (כך שבעצם מה שיתקבל לנו בחוץ, זה הצד היפה)
לאורך דופן אחת ארוכה מורחים חמאה ומפזרים גבינה.
עושים לזה גלגול ואת שארית הבצק חותכים לרצועות דקות.
מגלגלים על הרצועות כך שהן עוטפות את כל הבצק
אפשר ליצור איזו צורה שרוצים.
אני ריפדתי תבנית אינגליש ישרה 25×10
חתכתי את הגליל ל- 4 חתיכות באורך 10 סמ וסידרתי בתבנית.
מכסים למשך שעה עד להכפלת נפח
מברישים ביצה ומכניסים לאפייה בחום 200 מעלות למשך 25 דקות.
הברשה:
נעבוד עם חמאה רכה, או חמאה מומסת
קוצצים ידנית, או מכניסים למעבד מזון את החמאה, שום ופטרוזיליה
ביציאה מהתנור, מחלצים את המאפה
מברישים את המאפה היטב מכל הכיוונים כל עוד הוא חם, החמאה חודרת לתוכו והטעם עוטף אותו.
לא צריך אפילו לתת לזה להתקרר, פשוט תתנפלו 😁