מצרכים
ירקות להחמצה:
- 800 גרם כרוב חתוך לקוביות
- 120 גזר פרוסת למטבעות
נוזל כבישה:
- 900 מ״ל חומץ
- 500 גרם סוכר לבן
- כפית מלח
- מיץ מחצי לימון
תוספות:
- פרוסות מחצי לימון
- שן שום פרוסה
- פלפל שאטה יבש פרוס לרצועות
אופן ההכנה
- מערבבים את כל התחמיץ יחד עד להמסה של הסוכר.
- מוסיפים את התוספות והירקות ומערבבים, מכסים ונותנים לחמוצים לנוח שעה בטמפרטורת החדר.
- לאחר המנוחה מעבירים לכלי בקיבולת 2 ליטר.
- נותנים לחמוצים יומיים מנוחה במקרר.
- מגישים עם שומשום קלוי מעל.
- ניתן לשמור בקירור עד שבוע וחצי