מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חמין של שבת

יום/ קל / משפחה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
חמין של שבת של שחר ואורן

מצרכים

  • 400 גרם קטניות שאוהבים (חומוס, שעועית לבנה ואדומה, לוביה..)
  • 5 בצלים קטנים חצויים
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 קילו אוסובוקו
  • ביצים קשות- כמה שאוהבים
  • תפוח אדמה גורמה- 6-8 יחידות
  • ראש שום טרי מפורק לשיניים
  • כוס אספרסו
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כפית שום גבישי
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. משרים את הקטניות למשך מספר שעות עד שמכפילות את נפחן.
  2. מטגנים בשמן זית את הבצל ומוסיפים את האוסובוקו.
  3. מבשלים יחד על אש גבוהה כרבע שעה עד להשחמה של הבשר.
  4. מוסיפים את השום הטרי ואת כל התבלינים
  5. מוזגים את האספרסו והמים עד לכיסוי
  6. מוסיפים קטניות, תפוחי אדמה וביצים קשות
  7. מכניסים לתנור ומתחילים משעה על 200 מעלות ואז מורידים את החום ל 120 מעלות למשך על הלילה- 12 שעות פלוס מינוס.
  8. בבוקר תקומו לבית ריחני וסיר מדהים שמחכה לכם ♥️