מצרכים
חציל קריספי :
- חציל בינוני 150 ג’
- קורנפלור לציפוי
- שמן לטיגון
רוטב סצ’ואן:
- 3 כפות סויה (סויה ללא גולטן קיבלתם מתכון כשר לפסח)
- 1/4 כוס חומץ אורז
- כפית מלח
- 1/2 כוס סוכר
- כפית וחצי שמן צילי
- 10 גרם (כף) קורנפלור
- 1/4 כוס מים
סגירת מנה:
- כפית שמן שומשום
- בצל ירוק קצוץ
- שומשום קלוי לקישוט
אופן ההכנה
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 5 ס”מ ומשרים אותם באמבטית מים עם משקולת למשך 30 דקות
- לאחר ההשרייה נסנן את החצילים ונעביר לקערה נפרדת עם 150 גרם קורנפלור. החצילים לחים והקורנפלור ידבק אליהם וייצור ציפוי דק. ננקה עודפי קורנפלור מהחצילים
- נטגן בשמן עמוק על 170 מעלות למשך 5 דקות.
- נערבב את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור והמים בקלחת על אש בינונית ונביא את הרוטב לרתיחה
- בזמן הזה נערבב את הקורנפלור והמים יחד לנוזל לבן ונוסיף לרוטב לאחר הרתיחה, ונביא בשנית לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה.
- לאחר רתיחה שניה הרוטב יקבל מרקם סמיך ומבריק. נערום את החצילים בקערה שטוחה, נוסיף לרוטב כפית שמן שומשום נערבב היטב ונמזוג את הרוטב מעל החצילים.
- נקשט עם בצל ירוק ושומשום קלוי.