מצרכים
- 6-8 תפוחי עץ
- כוס סוכר (200 גרם)
- 2 כפות מים (30 גרם)
- 100 גרם חמאה בטמפ החדר
- 500 גרם בצק עלים
אופן ההכנה
- קולפים ופורסים את התפוחים, ומנקים מגרעינים. השתמשתי במנדולינה לקבלת תוצאה דקה ויפה אבל כמובן שאפשר גם עם סכין.
- נבשל קרמל מסוכר ומים, וברגע שהצבע הופך לענברי, מוסיפים את החמאה ומערבבים יחד להטמעה.
- בוחרים תבנית עגולה, או מחבת שיכולה להיכנס לתנור, בערך 20 סמ ומניחים עליה נייר אפייה.
- מוזגים את הקרמל ועליו מסדרים את התפוחים בספירלה. יכול להיות גם 2-3 שכבות.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך חצי שעה.
- יוצרים עיגול בקוטר התבנית מבצק העלים ומניחים על התפוחים האפויים.
- בעזרת סכין עושים חורים שמשמשים כארובות, דרכם יוצאים אדים וזה מאפשר לבצק לעלות בגובה אחיד.
- מחזירים לתנור, ללא נייר הכסף, ואופים למשך חצי שעה נוספת עד שהבצק אפוי ושחום.
- מוציאים מהתנור ונותנים לקרמל מעט להתקרר ולהתייצב ואז הופכים את התבנית לצלחת ומסירים את הנייר.