מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

ירקות מוקפצים ברוטב פטריות שיטאקי

30 דקות / קל / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
ירקות מוקפצים ברוטב פטריות שיטאקי

מצרכים

מוצר 1:

  • 8 פטריות שיטאקי גדולות מושרות וסחוטות
  • 250 גרם ברוקולי
  • ראש גדול של פאק צוי (ניתן להמיר בקייל או עלי מנגולד)
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות רוטב הוי סטיר / רוטב פטריות שיטאקי
  • כפית מלח כפית סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות גס ואת השום מועכים וקוצצים גס.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  3. בווק מכניסים את הברוקולי מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים ונותנים לברוקולי אידוי של 3 דקות עד שהמים מתאדים.
  4. מוציאים את הברוקולי.
  5. מחממים בשנית את הווק מוסיפים שמן ומטגנים מעט את השום, הוא צריך להישאר עדיין לבן ולא להזהיב.
  6. מוסיפים את השיטאקי ואת הברוקולי מקפיצים את הכל כחצי דקה על אש גבוהה.
  7. מוזגים את הרוטב לווק. ומערבבים 2 דקות.
  8. לאחר שהרוטב מסמיך, מוסיפים את הפאק צוי ומערבבים עוד חצי דקה עד העלים מאבדים את הנפח שלהם.