מצרכים
- בצל ירוק גדול (50 גרם)
- פק צוי גדול (170 גרם)
- 3 שיני שום (10 גרם)
- 8 פטריות שיטאקי גדולות (180 גרם לאחר סחיטה)
- 40 גרם אטריות שעועית
- כפית וחצי מלח
- כפית וחצי סוכר
- 2 כפות סויה
- כף שמן שומשום
- 15 דפי אורז
- שמן לטיגון
- סויה להגשה
אופן ההכנה
- משרים את פטריות השיטאקי עד לריכוך מלא סוחטים וקוצצים.
- משרים את אטריות השעועית 5 דקות במים רותחים מסננים וקוצצים.
- קוצצים את השום, הפאק צוי והבצל הירוק.
- מבשלים את כל הירקות האטריות והתיבול על אש גבוהה כ-5 דקות, ומניחים בצד לצינון קל.
- מרטיבים דף אורז ומניחים על משטח משומן קלות.
- מקפלים פנימה את צדדי דף האורז כך שנקבל פס בעובי של 8 ס״מ.
- נניח כף מהמילוי בתחילת דף האורז. ומקפלים בצורת משולש כפי שמודגם בסרטון.
- אמורים לצאת כ-15 יחידות.
- מטגנים עם שמן על אש בנינות עד להזהבה.
- מגישים עם סויה וקצת בצל ירוק.