יודעים מה פירוש המילה ״גנאש״?
התשובה בפנים + 2 מתכונים לגנאשים!
לכבוד הימים הקרים והולנטיין שמתקרב, הכנו לכם את הריל הכי שוקולדי שיש, על גנאש שוקולד.
אז מה זה בעצם גנאש?
גנאש זה ערבוב של שוקולד ונוזל. לא משנה איזה שוקולד, ולא משנה איזה נוזל.
ישנן מגוון דרכים להכין גנאש שוקולד, הדרך האהובה עלי היא בן מארי- אמבט מים חמים.
אני בוחר בקערה שיושבת על הסיר, אך לא נוגעת במים, והחום של האדים עושה את העבודה וממיס את השוקולד בתוך הנוזל. חשוב להקפיד על ערבוב כדי לסיים את התהליך כמה שיותר מהר ולא להמשיך לחמם את הנוזל יתר על המידה.
בן מארי זו דרך נקייה, קלה, ומאוד קשה לפשל איתה.
אם תרצו לגוון, תוכלו להוסיף נוזלים עשירים בטעם כמו קפה, אלכוהול או מחיות פרי, וייפתח מולכם עולם שלם של אפשרויות.
גנאש קלאסי:
200 גרם שוקולד חלב
200 גרם שמנת מתוקה
גנאש פרווה:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם קרם קוקוס
בצרפתית גנאש=טיפש
היה טבח שבטעות שפך שמנת על שוקולד, השף כעס וצעק עליו ״גנאש״ (טיפש), אך בעצם ממש אהב את התוצאה, והחליט לאמץ את זה 💫