מצרכים
כנפיים בטמפורה:
- 2 קילו כנפיים חצויות
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- חצי כוס קורנפלור (70 גרם)
- כף שום גבישי (8 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
- כוס מים (250 מ״ל)
- 2 ביצים
רוטב חמוץ מתוק:
- כוס מיץ אננס (250 מ״ל)
- שליש כוס סוכר דמררה (70 גרם)
- שליש כוס חומץ (80 מ״ל)
- כף סויה בהירה (15 גרם)
- רבע כוס קטשופ (70 גרם)
- 2 כפות מים (30 מ״ל)
- כף קורנפלור (8 גרם)
אופן ההכנה
- נתחיל מהכנפיים:
- נערבב קמח, קורנפלור, שום גבישי ומלח לתערובת אחידה.
- נעביר כוס וחצי מהתערובת לקערה נוספת ואליה נוסיף ביצים ומים. נטרוף היטב.
- כעת יש לנו שתי קערות, אחת עם בלילה ואחת עם תערובת יבשה. נעביר את הכנפיים אל תוך הבלילה ונצפה אותן היטב.
- נחמם שמן בסיר לטיגון
- נטבול כנף בקמח ואז מכניס לשמן.
- נטגן הכל ונניח בצד.
- נכין את הרוטב בווק רחב:
- נערבב מיץ אננס, קטשופ, סויה, חומץ וסוכר ונביא לרתיחה.
- נערבב בנפרד מים וקורנפלור וכאשר הרוטב מבעבע נמזוג פנימה תוך כדי ערבוב. זה יסמיך לנו את הרוטב.
- נמשיך לבשל במשך דקה ונוסיף את הכנפיים פנימה.
- נערבב היטב עד שכל הכנפיים מצופות וזה מוכן!
- נעביר לכלי הגשה ונפזר מעל טבעות בצל ירוק