מצרכים
כנפיים:
- 1 ק״ג כנפיים
- 1/2 כוס בירה ויינשטפן
- כפית אבקת שום גבישי
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס קורנפלור
- 2 כוסות קמח
- שמן צמחי לטיגון
מטבל:
- בצל בינוני
- 2 כפיות שמן זית
- 1/2 כוס בירה ויינשטפן
- חצי כפית מלח
- כף סילאן
- 1/4 כוס מיונז
אופן ההכנה
- חורצים את הכנפיים עם סכין כדי שהבירה תוכל להיספג בבשר.
- שמים את הכנפיים בקערה ומוזגים מעל את הבירה, מכניסים פנימה אבקת שום מלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15 דקות.
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה סביב הכנפיים.
- בקערה נפרדת שמן את הקמח ומעבירים כנף מצופה בבלילת בירה לתוך קערת הקמח, משקשקים היטב את הכנף בתוך הקמח עד שכל הכנף מצופה היטב ואין בלילה רטובה.
- מצפים כך את כל הכנפיים.
- מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה 2 ס״מ על להבה בינונית.
- מכניסים את הכנפיים ומטגנים על חום בינוני, הופכים כאשר זהוב. אם תרצו כנפיים רכות ונושרות מהעצם מומלץ אפילו להנמיך את האש ולטגן לאט לאט את הכנפיים.
- בזמן שהכנפיים בטיגון נכין את המטבל, נקצוץ את הבצל דק דק ונטגן על מחבת עם שמן זית עד להזהבה.
- נוסיף את הבירה והתיבול ונבשל על אש בינונית עד לצמצום הרוטב עד שנקבל מחית בצבע חום כהה.
- נעביר לקערה נפרדת ונצנן, לאחר שהגיע לטמפ׳ החדר נוסיף את המיונז ונערבב היטב.
- לאחר שהכנפיים זהובות נוציא למסננת כדי להוריד עודפי שמן.
- ונגיש עם כוס בירה ויינשטפן צוננת ועם המטבל המושלם.
- חג חיטה שמח לכולם.
בתאבון