מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

כרובית עטופה בחלה

3 שעות / בינוני / יחידה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
כרובית עטופה בחלה של שחר ואורן

מצרכים

לבצק חלה:

  • 2 כוסות קמח לחם
  • חצי כוס מים קרירים
  • חצי ביצה (את החצי השני נבריש בסוף)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר לבן
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • כפית שטוחה מלח

לכרובית:

  • כרובית
  • כף דבש
  • כף חרדל דיז’ון חלק
  • כפית מלח
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

מכינים בצק חלה לפי הוראות ההכנה המצורפות: בצק חלה הוראות הכנה

  1. שולחים את הבצק לשעה התפחה וביניים עובדים על הכרובית
  2. חולטים כרובית שלמה במים רותחים למשך מספר דקות עד שרכה.
  3. מכינים רוטב חרדל ודבש לכרובית על ידי ערבוב הדבש, החרדל, המלח והפלפל.
  4. מורחים את הרוטב על חלקו החיצוני של הכרובית
  5. מרדדים את הבצק לקוטר מעט גדול יותר משל הכרובית.
  6. מניחים את הכרובית כשהצד המרוח על הבצק
  7. מותחים את כל הקצוות של הבצק, מהדקים והופכים כאשר הקיפולים מונחים על הנייר.
  8. מתפיחים לעוד שעה
  9. מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
  10. אופים למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות