מצרכים
לחם:
- 2 כוסות קמח (עדיף קמח לחם) 280 גרם
- 3/4 כוס מים (180 מל)
- כפית שמרים (5 גרם)
- כפית גדושה מלח (8 גרם)
שווארמה:
- 500 גרם פרגית
- 3 כפות שמן
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית כמון
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית שום גבישי
אופן ההכנה
- לשים את מרכיבי הלחם לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים בצד להכפלת נפח (כשעה)
- פורסים דק את הפרגית, מערבבים אותה עם השמן והתבלינים ומבשלים בנינג׳ה סמארט ליד במצב בישול עד לעשייה. מוציאים ומניחים בצד.
- מרדדים את הבצק על המשטח, בצורה שבה משאירים את המרכז עבה ואת הקצוות מרדדים. כמו שממלאים באן.
- מניחים את השווארמה במרכז וסוגרים את הקצוות.
- תופסים את עודפי הבצק בקצוות וקורעים אותם. הדבר יתן לנו מראה אחיד של הבצק בתוך הלחם.
- מעבירים לנייר אפיה ומניחים בקערה קטנה.
- מכניסים אל הנינג׳ה סמארט ליד ובוחרים במצב התפחה למשך 30 דקות.
- בתום 30 דקות מוציאים את הקערה עם הסלסלה ומשאירים רק את הסיר הגדול בפנים.
- מוזגים ליטר מים פנימה, סוגרים את המכסה ובוחרים במצב אפייה עם אדים, 30 דקות 200 מעלות.
- למכשיר לוקח כ- 15 דקות לבנות אדים ולהכין את המצב, הוא מראה את ההתקדמות על הצג ומצפצף כאשר מגיע הזמן להכניס את הבצק.
- מכניסים לאפייה וכעבור 30 דקות שבהם קורה הקסם, מוציאים מהמכשיר וזוללים!
- ממליצים למלא בסלט וטחינה 😋