מצרכים
- 375 גרם (כוס וחצי) מים חמימים
- 560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין לבן
- כפית שמרים יבשים
- כפית מלח
אופן ההכנה
- מתחילים מלהכניס את המים והשמרים, ולאחר 2 דקות גם את הקמח והמלח.
- נעבד במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות עד שמקבלים בצק חלק ומבריק.
- מכסים ושולחים למנוחה של חצי שעה ולאחריה מרטיבים את הידיים ומבצעים קיפולים לבצק.
- הקיפולים מכניסים אוויר ושומרים על המבנה הגבוה של הלחם.
- לאחר מנוחה נוספת מעצבים את הבצק לכיכר.
- מורידים את הבצק למשטח מקומח, מותחים מכל הכיוונים עד לקבלת ריבוע.
- מקפלים את השוליים פנימה ואת המלבן שנוצר מגלגלים לצורת כיכר.
- אופציונלי: לצפות את הכיכר בגרעינים
- שולחים להתפחה של שעה.
- מחממים תנור ל 250 מעלות.
- חורצים 3 אלכסונים, משפריצים מים ומכניסים לאפייה. נתחיל מחמש דקות על 250 מעלות, ואז נוריד ל 200 מעלות ונאפה למשך 20 דקות נוספות.
- ניתן ללחם להתקרר לפני שחותכים (😉)