מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

לחם כוסמין מלא עם אגוזים

4 שעות / קל / כיכר
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

  • 375 גרם (כוס וחצי) מים 
  • 560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין מלא
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים להוספה

אופן ההכנה

מתחילים מלערבב מים ושמים ומניחים עד שהשמרים נמסים בתוך המים.

נוסיף את שאר המצרכים, נערבב ונניח את זה מכוסה (לפני לישה)

נעבד במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות במהירות נמוכה עד שמקבלים בצק חלק.

הגלוטן שמתקבל מקמח כוסמין מלא הוא לא מאוד חזק, לכן עובדים איתו קצת יותר בעדינות לעומת קמח לחם.

בשלב הזה נוסיף את האגוזים ונלוש עד לפיזור אחיד.

מכסים ושולחים להתפחה של שעה.

מורידים את הבצק למשטח מקומח או משומן

מרדדים את הבצק למלבן וסוגרים כמו מעטפה שליש על שליש

מגלגלים את הבצק לשבלול וצובטים היטב את כל הקצוות.

שולחים להתפחה של שעה. ניתן לבצע התפחה בתוך כלי התפחה.

מתיזים מים היטב מכל הכיוונים.

זה עוזר לקבל קרסט חזק יותר ותורם לגדילת הלחם באפייה.

חורצים את הלחם במרכז

מכניסים לאפייה. נתחיל מ 10 דקות על 250 מעלות, ואז נוריד ל 200 מעלות ונאפה למשך 20 דקות נוספות.

ניתן ללחם להתקרר לפני שחותכים (😉)