מצרכים
- 375 גרם (כוס וחצי) מים
- 560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין מלא
- כפית שמרים יבשים
- כפית מלח
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים להוספה
אופן ההכנה
מתחילים מלערבב מים ושמים ומניחים עד שהשמרים נמסים בתוך המים.
נוסיף את שאר המצרכים, נערבב ונניח את זה מכוסה (לפני לישה)
נעבד במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות במהירות נמוכה עד שמקבלים בצק חלק.
הגלוטן שמתקבל מקמח כוסמין מלא הוא לא מאוד חזק, לכן עובדים איתו קצת יותר בעדינות לעומת קמח לחם.
בשלב הזה נוסיף את האגוזים ונלוש עד לפיזור אחיד.
מורידים את הבצק למשטח מקומח או משומן
מרדדים את הבצק למלבן וסוגרים כמו מעטפה שליש על שליש
מגלגלים את הבצק לשבלול וצובטים היטב את כל הקצוות.
שולחים להתפחה של שעה. ניתן לבצע התפחה בתוך כלי התפחה.
מתיזים מים היטב מכל הכיוונים.
זה עוזר לקבל קרסט חזק יותר ותורם לגדילת הלחם באפייה.
חורצים את הלחם במרכז
מכניסים לאפייה. נתחיל מ 10 דקות על 250 מעלות, ואז נוריד ל 200 מעלות ונאפה למשך 20 דקות נוספות.
ניתן ללחם להתקרר לפני שחותכים (😉)