מצרכים
בצק:
- כוס מים קרים (250 מל)
- 2 ביצים (100-110 גרם)
- רבע כוס סוכר לבן (50 גרם)
- 4 וחצי כוסות (630 גרם) קמח לחם
- רבע כוס שמן זית (50 מל)
- כפית גדושה שמרים (7 גרם)
- 2 כפיות מלח (15 גרם)
מלית שום:
- כוס עלי פטרוזיליה
- 10-12 שיני שום
- כפית מלח גס
- כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק בתוך קערה.
- כעבור שעה מקפלים את הבצק מכל כיוון. הוא כרגע מעט דביק אבל זה בסדר! אנחנו צריכים לשמור על הלחות שלו. המטרה בקיפול היא למתוח את הגלוטן ולהכניס עוד אוויר שיתרום לתפיחה הסופית.
- קוצצים את כל רכיבי המלית יחדיו עד שהשום והפטרוזיליה קצוצים דק.
- נרדד את הבצק לעובי של 1 סמ ונעביר אותו לנייר אפייה.
- נמרח את כל כמות המחית על פני שטח הבצק וניתן לו שעה לתפוח.
- נאפה בחום של 180 מעלות טורבו למשך כרבע שעה או עד שהמאפה משחים. בתאבון!