מצרכים
בצק:
- 1 קילו קמח 00 מנופה (אפשרי עם קמח לבן רגיל גם)
- רבע כוס שמן
- כפית גדושה מלח
- 2 כפות סוכר
- כף שמרים
- 700 מ״ל / גרם מים פושרים (לא קרים ועדיפות למים מסוננים)
טופינג:
- ½ צרור פטרוזיליה
- 3 עגבניות תמר אדומות או 2 עגבניות גדולות אדומות
- פלפל אדום
- 2 שיני שום גדולות
- ½ קילו בשר טחון דק
- כף גדושה רסק עגבניות
- כפית גדושה כמון
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- כפית גדושה פלפל שחור גרוס
- כף גדושה מלח דק
אופן ההכנה
- בסיר של המיקסר נשפוך את הקמח לאחר ניפוי,
- נוסיף שמרים, סוכר וחצי מכמות המים.
- נתחיל בלישה במיקסר במצב הכי איטי שיש (מהירות 1) למשך 2 דק׳, נמשיך במזיגת המים פנימה בהדרגה, נשפוך את המלח פנימה ולאחר מכן נוסיף את השמן לאט לאט.
- לאחר שהבצק קיבל את כל השמן מגבירים את המיקסר למהירות בינונית (לא גבוהה – מהירות 3) למשך 10 דק׳ של לישה. עוצרים, סוגרים בניילון נצמד את הקערה ומניחים בטמפ׳ החדר למשך שעה.
- בזמן הזה נכין את הטופינג.
- במעבד מזון מכניסים את הירקות וטחונים היטב. בכלי רחב ועמוק (שנוח לערבוב) מניחים את הבשר ושופכים את הירקות הקצוצים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הטופינג ולשים בעזרת הידיים על לקבל מסה אחידה.
- מכניסים את מסת הבשר למקרר עד לשימוש.
- לאחר שעה, קורצים את הבצק ל12 כדורים שווים ומניחים במגש משומן.
- מכסים בניילון נצמד למשך 30 דק׳.
- מחממים תנור ל240 מעלות טורבו.
- על מגש מרופד נייר אפייה שופכים מעט שמן, מניחים 2 כדורי בצק ומרדדים בעזרת האצבעות עם ידיים משומנות.
- מוסיפים חופן של בשר (בערך 2 כפות גדושות) מפזרים באחידות על הבצק ואז חוזרים על פעולת הרידוד יחד עם הבשר.
- מוזגים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור.
- מתחילים באפייה בחלק התחתון של התנור למשך 4 דק׳. (ממש על תחתית התנור לדימוי של אבן שמוט)
- לאחר מכן מעבירים את המגש למרכז התנור ומשנים למצב גריל למשך 4 דק׳ נוספות.
- מוכן ברגע שתקבלו צבע שחום כהה בקצוות – מוצאים לצינון של 10 דק׳ וניתן לאכול.