מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

לילות ביירות

שעה / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

קרם סולת:

  • 480 מל חלב (2 כוסות)
  • 250 מל מים (כוס)
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם סולת
  • 5 טיפות מי זהר
  • 3-4 גרגירי מסטיקה טחונים לאבקה (אופציונאלי)

קצפת:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 חבילות אינסטנט
  • 2 כוסות חלב

סירופ סוכר:

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • 3 טיפות תמצית זאהר

הגשה:

  • פיסטוקים גרוסים
  • ורדים מיובשים

אופן ההכנה

  1. מערבבים בסיר את כל מרכיבי קרם הסולת על אש בינונית, עד שמתקבל מקרם דייסתי (כשמופיעים בועות גדולות) ומוזגים לכלים (אם מוזגים לכלי פלסטיק, תחכו טיפה שיתקרר ואז תמזגו)
  2. מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף (לעצלנים אפשר פשוט למרוח את הקצפת מעל 😉)
  3. מקשטים עם פיסטוק טחון וורדים.
  4. מחממים בסיר את מרכיבי הסירופ, ומצננים.
  5. בהגשה מוזגים את הסירופ מעל ואוכלים בהנאה.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות