פאי רועים הוא האוכל המנחם האולטימטיבי – מנה דשנה וטעימה בשכבות בשר טחון מתובל, ומעל פירה תפוחי אדמה, המנה אפויה לשלמות זהובה! קבלו פאי רועים מתכון קלאסי שמביא חמימות ותחושת נוסטלגיה לשולחן אפילו אם אתם לא גדלתם באירלנד. הוא מושלם לארוחות ערב נעימות ומפגשים משפחתיים קל להכנה ואהוב על כל הגילאים! מוכנים למנה מומלצת טעימה ובריאה?
פאי רועים מתכון קלאסי
בצק:
- חצי כוס מים קרים (125 מל)
- ביצה L
- 2 כפות סוכר לבן (20 גרם)
- 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
- 2 כפות שמן זית (20 מל)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
פירה:
- 2 תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
בשר:
- חצי קילו בשר טחון
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כפות צנוברים
- כפית גדושה מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית שום גבישי
- חצי כפית פפריקה חריפה
- חצי כפית כמון
- חצי כפית כורכום
אופן ההכנה של פאי רועים
- מתחילים מהבצק. זה בצק החלה הקבוע שלנו, ויש לנו באתר גם מתכון לבצק מקילו קמח אם אתם רוצים על הדרך להכין כמות גדולה יותר של בצק.
- מערבבים מים עם שמרים וסוכר ולאחר כמה דקות מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
- מקמחים ומעבירים לקערה, מכסים ומניחים למנוחה.
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים במים עד לריכוך.
- כשתפוחי האדמה רכים, מועכים לפירה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.
- מקלפים וחותכים את הבצלים לקוביות ומטגנים קלות בשמן זית.
- מוסיפים את הצנוברים לקליה קצרה ואז מוסיפים את הבשר.
- מפרידים את הבשר תוך כדי בישול כדי שלא יתבשל בחתיכות גדולות.
- מוסיפים את כל התיבול ומערבבים.
- ברגע שלא נשארים נוזלים בתחתית, מכבים.
- מרדדים את הבצק למלבן גדול מספיק שיהיה אפשר לחתוך ממנו 20 יחידות אבל שימו לב שהוא לא דק מדי שלא יקרע לכם ברידוד.
- טיפ: אם הבצק נדבק למשטח, תקמחו מעט כדי שהוא יחליק ולא ידבק.
- מורחים את כל הפירה בצורה אחידה
- מפזרים את כל הבשר בצורה אחידה
- מגלגלים לרולדה
- חותכים במרווחים שווים
- מעבירים לתבנית- אפשר לצופף ואפשר לרווח, רק שיהיו במרווחים שווים.
- מברישים ביצה ומפזרים שומשום
- אופים למשך 25 דקות על 180 מעלות סטטי.
בתאבון!