מצרכים
בקר:
- 500 גרם פילה מדומה
- חצי כפית מלח (2 גרם)
- חצי כפית סוכר (2 גרם)
- כף קורנפלור (10 גרם)
- כפית סודה לשתיה (4 גרם)
- רבע כוס מים (60 מ”ל)
חציל
- חציל שלם בינוני או גדול
- קורנפלור לציפוי
הקפצה:
- 2 שיני שום קצוצות דק
- בצל לבן בינוני חתוך לקוביות
- בצל ירוק חתוך גס לרצועות של 3 ס”מ
- חציל מטוגן
- כף וחצי שמן
- 2 כפות סויה
- 4 כפות חומץ אורז
- 2 כפיות סוכר
- כפית מלח
- כף וחצי שמן שומשום
- כפית קורנפלור
- שתי כפות מים
אופן ההכנה
- מתחילים מטיפול בבקר: פורסים אותו לרצועות ארוכות עם כיוון הסיבים
- ואז פורסים את הבקר לפרוסות דקיקות נגד כיוון הסיבים, ככה נקבל בקר קל ונעים יותר ללעיסה.
- מומלץ לעשות חצי הקפאה לרצועות הבקר ואז הפריסה תהיה קלה יותר.
- מערבבים את הבשר עם כל המרכיבים- זו מרינדת הריכוך שלנו שגורמת לבקר להיות רך ומושלם להקפצה.
- מניחים בצד ועוברים לחציל:
- מקלפים, וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. אנחנו חתכנו אותו לרבעים ואז פרסנו אבל זה תלוי עובי של החציל.
- משרים את החציל במים, ומניחים משהו כבד מעל כדי שלא יצופו.
- כעבור חצי שעה מרוקנים את המים והחציל נשאר לח, מעבירים לקערה יבשה ומוסיפים קורנפלור, כל פעם קצת.
- מנערים ומשקשקים כד שהחציל מצופה בשכבה דקה של קורנפלור ומוסיפים עוד לפי הצורך.
- עד שמקבלים חציל שכולו מצופה בקורנפלור.
- מטגנים את החציל בשמן עמוק עד הזהבה, ומוציאים.
- מומלץ! לפני שמקפיצים עושים טיגון שני ואז החציל יהיה קריספי בטירוף.
- אחרי הבקר נח במרינדה מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הבקר עד שעשוי, מסננים ומניחים בצד.
- עוברים להקפצה:
- מחממים מעט שמן בווק
- מוסיפים שתי שיני שום קצוצות, את הבקר והבצל הלבן ומקפיצים.
- מוסיפים את התיבול סויה, שמן שומשום, חומץ אורז, מלח וסוכר, ומקפיצים.
- מערבבים את הקורנפלור במים ומיד מוזגים פנימה לווק- זה יקשור את הרוטב ביחד ויצמיד אותו למרכיבים.
- מוסיפים את החציל והבצל הירוק ומערבבים היטב.
- טועמים ומשפרים לפי צורך ומגישים על אורז לבן 🙂
- בתאבון!
אהבתם את המוקפץ בקר חצילים? גלו מוקפצים נוספים באוסף המוקפצים שלנו – לחצו כאן
נשמח לקבל הצצה באינסטגרם שלנו למוקפץ שהכנתם, שתפו אותנו!