מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מוקפץ בקר חצילים

שעה / בינוני / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
מוקפץ בקר חצילים

מצרכים

בקר:

  • 500 גרם פילה מדומה
  • חצי כפית מלח (2 גרם)
  • חצי כפית סוכר (2 גרם)
  • כף קורנפלור (10 גרם)
  • כפית סודה לשתיה (4 גרם)
  • רבע כוס מים (60 מ”ל)

חציל

  • חציל שלם בינוני או גדול
  • קורנפלור לציפוי

הקפצה:

  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • בצל לבן בינוני חתוך לקוביות
  • בצל ירוק חתוך גס לרצועות של 3 ס”מ
  • חציל מטוגן
  • כף וחצי שמן
  • 2 כפות סויה
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית מלח
  • כף וחצי שמן שומשום
  • כפית קורנפלור
  • שתי כפות מים

אופן ההכנה

  1. מתחילים מטיפול בבקר: פורסים אותו לרצועות ארוכות עם כיוון הסיבים
  2. ואז פורסים את הבקר לפרוסות דקיקות נגד כיוון הסיבים, ככה נקבל בקר קל ונעים יותר ללעיסה.
  3. מומלץ לעשות חצי הקפאה לרצועות הבקר ואז הפריסה תהיה קלה יותר.
  4. מערבבים את הבשר עם כל המרכיבים- זו מרינדת הריכוך שלנו שגורמת לבקר להיות רך ומושלם להקפצה.
  5. מניחים בצד ועוברים לחציל:
  6. מקלפים, וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. אנחנו חתכנו אותו לרבעים ואז פרסנו אבל זה תלוי עובי של החציל.
  7. משרים את החציל במים, ומניחים משהו כבד מעל כדי שלא יצופו.
  8. כעבור חצי שעה מרוקנים את המים והחציל נשאר לח, מעבירים לקערה יבשה ומוסיפים קורנפלור, כל פעם קצת.
  9. מנערים ומשקשקים כד שהחציל מצופה בשכבה דקה של קורנפלור ומוסיפים עוד לפי הצורך.
  10. עד שמקבלים חציל שכולו מצופה בקורנפלור.
  11. מטגנים את החציל בשמן עמוק עד הזהבה, ומוציאים.
  12. מומלץ! לפני שמקפיצים עושים טיגון שני ואז החציל יהיה קריספי בטירוף.
  13. אחרי הבקר נח במרינדה מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הבקר עד שעשוי, מסננים ומניחים בצד.
  14. עוברים להקפצה:
  15. מחממים מעט שמן בווק
  16. מוסיפים שתי שיני שום קצוצות, את הבקר והבצל הלבן ומקפיצים.
  17. מוסיפים את התיבול סויה, שמן שומשום, חומץ אורז, מלח וסוכר, ומקפיצים.
  18. מערבבים את הקורנפלור במים ומיד מוזגים פנימה לווק- זה יקשור את הרוטב ביחד ויצמיד אותו למרכיבים.
  19. מוסיפים את החציל והבצל הירוק ומערבבים היטב.
  20. טועמים ומשפרים לפי צורך ומגישים על אורז לבן 🙂
  21. בתאבון!

אהבתם את המוקפץ בקר חצילים? גלו מוקפצים נוספים באוסף המוקפצים שלנו – לחצו כאן

נשמח לקבל הצצה באינסטגרם שלנו למוקפץ שהכנתם, שתפו אותנו!