מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מנגו סטיקי רייס

שעתיים / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

  • כוס אורז דביק יבש
  • כרוב סגול קטן
  • 2 מנגו
  • 2 כוסות קרם קוקוס
  • 2/3 (130 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית קורנפלור (5 גרם)
  • זרעי מש ירוק חצויים

אופן ההכנה

  1. תחילה נבשל כרוב סגול במים למשך 30 דקות. נסנן את הכרוב ונניח את המים לקירור.
  2. נשטוף היטב את האורז עד שהמים שקופים ולא עכורים, גם אם זה לוקח מספר דקות.
  3. משרים את האורז השטוף במים סגולים למשך שעה אחת (עד 12 שעות מקסימום).
  4. בסיר ה-possible pan של נינג׳ה נשתמש ברשת על מנת לאדות את האורז, כמובן שניתן לאדות בכל שיטת אידוי.
  5. נמזוג מים סגולים אל תחתית הסיר ובזמן שהם רותחים נסנן את האורז ונעטוף אותו במגבת דקה או בד חיתול, נניח במרכז הרשת ונאדה למשך 20 דקות.
  6. בזמן שהאורז באידוי, נכין את הרטבים:
  7. נערבב יחד קרם קוקוס, סוכר ומלח ונחלק ל- 2.
  8. תערובת אחת נניח בצד, ואל תערובת שניה נוסיף קורנפלור ונבשל עד לרתיחה, והרוטב יסמיך לנו.
  9. כאשר האורז יוצא מאידוי, נמזוג עליו את הרוטב שהשארנו בצד (ללא קורנפלור) ונערבב היטב.
  10. אל תיבהלו כשזה יראה לכם שהאורז שוחה ברוטב, כי הוא שותה אותו מהר מאוד.
  11. נמזוג אורז לצלחת ולידו נניח מנגו פרוס.
  12. נמזוג מעל המנגו את הרוטב הסמיך עם הקורנפלור ונפזר מעל זרעי מש קלויים.

זרעי מש קלויים:

  1. נבשל במים רותחים למשך 5 דקות את הזרעים.
  2. נסנן אותם היטב ונעביר למחבת רחבה או ווק.
  3. נקלה את זה תוך ערבוב תמידי על חום גבוה עד שכל הנוזלים מתייבשים.
  4. נותנים לזה להתקרר וזה מוכן.
  5. זהירות!! זה ממכר.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות