מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מנגו סטיקי רייס

שעתיים / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
מנגו סטיקי רייס

מצרכים

  • כוס אורז דביק יבש (200 גרם)
  • 2 מנגו
  • 2 כוסות קרם קוקוס (500 מ”ל)
  • 2/3 (130 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח (3 גרם)
  • כפית קורנפלור (5 גרם)
  • שעועית מש צהובה (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  1. נשטוף היטב את האורז עד שהמים שקופים ולא עכורים.
  2. משרים את האורז השטוף במים למשך שעה אחת (עד 12 שעות מקסימום).
  3. נרתיח מים בסיר שניתן להניח עליו סיר אידוי או סטימר.
  4. נסנן את האורז.
  5. נניח במרכז הסיר אידוי/סטימר – בד חיתול או מגבת דקה ומעל נייר אפייה.
  6. ונכניס פנימה את האורז המסונן, נקפל את הקצוות נכסה
  7. ונאדה למשך 20 דקות.
  8. בזמן שהאורז באידוי, נכין את הרוטב:
  9. נחמם בסיר יחד קרם קוקוס, סוכר ומלח וקורנפלור עד לרתיחה.
  10. כאשר האורז יוצא מאידוי, נמזוג עליו כוס אחת (250 מ”ל) מהרוטב קוקוס
  11. אל תיבהלו כשזה יראה לכם שהאורז שוחה ברוטב, כי הוא שותה אותו מהר מאוד.
  12. נערבב היטב את האורז עד שכולו מכוסה ברוטב, נכסה במגבת ונניח בצד להצטנן לטמפ’ החדר.
  13. נבשל במים רותחים למשך 5 דקות את שעועית המש.
  14. נסנן אותם היטב ונעביר למחבת רחבה או ווק.
  15. נקלה את זה תוך ערבוב תמידי על חום גבוה עד שכל הנוזלים מתייבשים והוא נהיה קריספי, נעביר לקערה להצטנן.
  16. לפני הגשה, נערבב את האורז,
  17. נניח כף של אורז על צלחת הגשה.
  18. וליד האורז נגיש מנגו פרוס, על המנגו נמזוג מעט מהרוטב קוקוס שנותר.
  19. ונפזר מעל שעועית מש קלויה.