מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מרק בצל בתוך לחם

4 שעות / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
מרק בצל בתוך לחם של שחר ואורן

מצרכים

לחם:

את הלחם אנחנו נכין לפי המתכון ללחם מ-4 מרכיבים

מרק בצל:

  • 100 גרם חמאה
  • 5 בצלים גדולים (1 ק״ג)
  • חצי ליטר יין לבן
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כמה ענפי טימין
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה

לחם:

  1. לאחר התפחה נחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים וניצור מהם כדורים עגולים.
  2. ניקח קערות חרס אישיות , נניח בהן נייר אפייה ונכניס את כדורי הבצק.
  3. נתפיח למשך שעה ונאפה לפי ההוראות במתכון.
  4. עם סיום האפייה, נחלץ מהקערה ונסיר את הנייר.
  5. נמרח בשמן זית ונכניס לעוד 5 דקות לתנור- זה שלב שהוא לא חובה אך מומלץ!
  6. נסיר ללחם את הראש ונרוקן אותו מהתוכן.

מרק בצל:

  1. נתחיל מלבשל את החמאה למשך מספר דקות עד שהופכת לחמאה חומה.
  2. נוסיף את הבצל, נתבל במלח ופלפל ונתחיל בבישול.
  3. לאחר שהבצל התעייף והגיר נוזלים, נוסיף את היין והטימין וניתן לו להתבשל ולהצטמצם למשך שעתיים לפחות עד שהצבע שלו הופך להיות חום ורוב הנוזלים הצטמצמו.
  4. הפעולה האחרונה לפני הגשה היא הוספת המוצרלה וערבוב קצר. אנחנו לא רוצים את המוצרלה טמועה לחלוטין במרק, אלא שתהיה נפרדת ונמתחת עם כל ביס שלוקחים.
  5. נמלא את הלחמים במרק ומה שנותר זה פשוט לטרוף.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות