מצרכים
- 2 ליטר מים
- רבע כוס חומץ אורז (60 גרם) ניתן להמיר לחומץ רגיל אם אין.
- כף וחצי שמן צ׳ילי (20 גרם)
- 1/3 כוס סויה בהירה (80 גרם)
- כף מלח (15 גרם)
- כף סוכר (15 גרם)
- 150 גרם קוביות טופו
- חופן גדול של פטריות שאוהבים (שיטאקי, בלה, שימג’י, מלך היער וכדומה)
- 1/3 כוס קורנפלור (45 גרם)
- רבע כוס מים (65 מ”ל)
- 2 ביצים
להגשה
- שמן שומשום
- בצל ירוק
אופן ההכנה
- מכניסים לתוך סיר את כל המרכיבים מלבד הקורנפלור, רבע כוס המים והביצים ומחממים על אש גבוהה.
- בקערה נפרדת נערבב קורנפלור ומים ליצירת נוזל לבן וחלק.
- כשהמרק מתחיל להעלות אדים נוסיף את הקורנפלור ונביא לרתיחה.
- טורפים 2 ביצים עם כף מים וכשהמרק רותח מכבים את האש, מוזגים אותן פנימה בזרם דק וזה מה שיוצר את האפקט של הענני ביצים בתוך המרק (נטפי ביצים)
- מוזגים לקערה, מעטרים עם בצל ירוק, מעט שמן-שומשום ומגישים חם.